Marxa de torxes a Sant Cugat la vigília de la Diada

Les entitats també participaran l'endemà a la tradicional ofrena floral a Rafael de Casanova i a la manifestació de l'ANC a Barcelona

Una concentració de torxes a Sant Cugat
Una concentració de torxes a Sant Cugat | Sergi Baixas
Redacció
07 de setembre del 2022
Actualitzat el 08 de setembre a les 12:50h
Òmnium Cultural, l'ANC i el Consell Local per la República de Sant Cugat tornaran a convocar la Marxa de Torxes per la vigília de la Diada Nacional de Catalunya. És, així, la 8a edició d'aquest acte que vol "reivindicar el valor de les persones que han lluitat, des de la derrota de 1714, per la plena recuperació de les llibertats nacionals". 

El punt de trobada serà a la plaça de Rafael Casanova, on es podran comprar les torxes. A les 20.30h s'iniciarà la marxa, que recorrerà el passeig de la Creu, el carrer de Sant Domènec, la plaça de Sant Pere i el carrer Major per arribar a la plaça U d'octubre, on es farà la lectura del manifest conjunt.

Les entitats participaran, l'endemà, a la tradicional ofrena floral a Rafael de Casanova, i a la tarda se sumaran a la manifestació convocada per l'ANC a Barcelona.

Pel que fa a la manifestació, les entitats conviden a participar a la Festa per la Llibertat, enguany organitzada per Òmnium al passeig Lluís Companys, i a l'acte polític Fer un país lliure, que clourà amb les actuacions musicals d'Eufòria. De cara a la tarda, els santcugatencs que assisteixin a la manifestació tenen assignat el tram 10, a l'avinguda del Paral·lel entre Tamarit i Vallhonrat, i han establert el punt de trobada a les 16.30h a Tamarit (banda Poble Sec, mirant cap a Drassanes). 

Passada la manifestació, Òmnium, l'ANC i el Consell Local per la República escalfaran motors per la commemoració de l'1-O: "Esperonem, des de les tres entitats, a recuperar el color de les estelades a balcons, finestres, racons i carrers del poble".

Per la vigília de l'1-O, l'espai El Siglo dins el Mercantic acollirà un acte reivindicatiu de la unitat dels Països Catalans, un Sopar Estellés que aprofitarà l'avinentesa per tenir un record cap al poeta valencià. El mateix dia 1 d'octubre, les entitats treballen en una programació d'actes que serveixin per "reivindicar, recuperar i mantenir l'esperit guanyador del referèndum", i que es donaran a conèixer les pròximes setmanes.