atur

GRÀFIC | L'atur s'enfila a l'estiu a Sant Cugat

S'incrementa en 120 persones, la segona xifra més elevada d'aquest any 2022

Una treballadora del SOC i un usuari, en una imatge d'arxiu | ACN
per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 6 de setembre de 2022 a les 15:46 |
L'atur està creixent aquest estiu a Sant Cugat. L'agost s'ha tancat amb 120 persones més i elevant el total fins a les 2.503 (una taxa del 5,7%), després que el juliol també pugés amb més d'un centenar de desocupats. D'aquesta manera, encadena tres mesos amb increments, una situació que encara no s'havia produït enguany.

De fet, aquesta pujada és la segona més elevada d'aquest 2022. Tot i així, la dada és millor que fa un any, quan hi havia 2.787 persones a les llistes i la taxa se situava en el 6,37%. Les dades, recollides per l'Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, no inclouen la figura de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO). 
 Després de les dues capitals, Sabadell (+363) i Terrassa (+229), Sant Cugat ha estat la tercera ciutat vallesana on més nous aturats s'han registrat, amb 109 -juntament amb Cerdanyola (102) els únics municipis que han arrabassat el centenar-. Rubí (+95) ha estat la cinquena de la comarca. No obstant això, Sant Cugat és de les localitats amb menys gent sense feina, igual que Matadepera i Sant Quirze. 

Cal assenyalar que aquesta tendència a l'alça també s'ha observat en el nombre d'aturats total del Vallès Occidental, on a totes les poblacions hi ha hagut increments, que s'ha disparat amb 1.377 persones. Així mateix al conjunt de Catalunya amb una desocupació que ha sumat gairebé 10.000 persones. 


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació