Més de 17.000 alumnes inicien el curs a Sant Cugat aquesta setmana

Les principals novetats són la gratuïtat a l'etapa 0-2, l'augment de places a la FP, l'obertura de noves línies i millores a diversos centres educatius

Imatge d'arxiu de l'inici del curs escolar a Sant Cugat
Imatge d'arxiu de l'inici del curs escolar a Sant Cugat | Anna Mira
Redacció
05 de setembre del 2022
Actualitzat el 06 de setembre a les 16:53h
Sant Cugat ha iniciat aquest dilluns un nou curs escolar, enguany una setmana abans de l'habitual, amb novetats destacades com la gratuïtat a l'I2 i l'augment de places públiques a les escoles bressol La Mimosa i El Niu (11 a cada centre),l'augment a la Formació Professional i el programa de Formació i Inserció - Pla de Transició al Treball (PFI) amb sis nous grups (165 places en total) i l'obertura de noves línies: una a I3 a l'escola La Floresta i una de 4t de Primària a l'escola Gerbert d'Orlhac.

L'Ajuntament, a més, ha valorat molt positivament la nova zonificació escolar, que ha permès que tota la demanda d'educació primària a centres públics i concertats quedi coberta.

Tot i que les dades de matriculació encara són provisionals i poden variar a través de la matrícula viva, enguany s'han matriculat menys alumnes a l'etapa d'Educació Infantil 3-5 i a la Primària, i ha augmentat lleugerament a l'Educació Infantil 0-2 i a la Secundària. Ara com ara, hi ha 17.663 alumnes matriculats als centres públics, concertats i privats de la ciutat.

El Consistori també destaca les obres de millora que s'han fet als diversos centres educatius, algunes ja culminades i altres, en procés d'execució.

L'acte protocol·lari d'inauguració del curs escolar, que inclourà la conferència ADN docent. Qui som? Què fem? Per què ho fem?, a càrrec del professor Josep Castillo, serà aquest dimarts, 6 de setembre, a les 15h a l'escola de música Victòria dels Àngels. Hi assistirà, a més de l'alcaldessa Mireia Ingla i la regidora d'Educació, Pilar Gorina, la directora dels Serveis Territorials del Departament, Maite Fons.