Carta oberta de FAPEL: «Un curs normal, o seguirem igual?»

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Escoles Lliures de Catalunya fa un crit a la "tranquil·litat"

Els centres educatius santcugatencs de La Farga i l'Europa formen part de FAPEL
Els centres educatius santcugatencs de La Farga i l'Europa formen part de FAPEL | La Farga
Redacció
02 de setembre del 2022

Un curs normal, o seguirem igual?

A l’inici del curs 2022-23, des de FAPEL volem ser optimistes, col·laboradors i constructius. L’interès màxim dels pares i mares, de tots, és sempre que els nostres fills i filles, infants i joves, puguin assolir els coneixements, les habilitats i les competències que l’escola està destinada a oferir.

Les famílies volem ser conscients del nostre paper en el procés educatiu dels nostres fills i filles, que som els primers i principals educadors, i que volem comptar amb la col·laboració, la complicitat i l’expertesa de mestres i professors per educar-los de manera integral per tal que siguin bones persones, ciutadans compromesos i professionals competents.

Des de fa tres cursos la normalitat, que en aquest procés de l’educació és fonamental, ha estat l’excepció, i seguim enmig d’un “dragon khan” polític, sindical i mediàtic. Res a veure amb el que, segur, passarà a l’escola.

Tenim professionals de primera, a les aules. Els pares i mares som a totes per l’educació dels infants i joves. Però estaran les institucions a l’alçada de tot plegat?

Volem reivindicar que l’educació necessita de tranquil·litat, de temps, de recursos i de professionals ben formats, de famílies compromeses i d’alumnes disposats a aprendre de debò.

En primer lloc ens preocupa enormement la situació econòmica, doncs els increments de preus a l’inici de curs són evidents i moltes famílies patiran. Des de les Ampa i les escoles caldrà fer tots els esforços que el departament no fa, i això pot generar injustícies i desigualtats.

• Serà possible que enguany es posi en marxa de debò el decret 150/2017, de l’escola inclusiva?
• Tindrem una pax romana entre els sindicats i la conselleria?
• Com anirà aquest setembre tan estrany, per novetat i improvisat?
• Seran els nous currículums una veritable eina de progrés en l’educació o només serà una eina més per no frustrar els que no s’esforcen?
• Podrem col·laborar les federacions de pares i mares a implementar de debò les tutories personals i compartides, eina educativa fonamental i que no és cap innovació?
• Complirà el departament els compromisos legals de gratuïtat de l’educació per a tothom, al Servei d’Educació de Catalunya?
• Podrem seguir aplicant el Pacte contra la Segregació, complint els compromisos la conselleria?

Preguntes que caldrà respondre al llarg dels propers dies i mesos...

Volem finalment transmetre també el nostre suport total i agraïment a tot el professorat, que són els nostres més valuosos col·laboradors en la tasca compartida d’educar i orientar els nostres infants i joves, més enllà del currículum, la burocràcia i la política que s’escola sempre allà on no toca.

Bon curs a tothom!