Aquestes són totes les obres de millora als centres educatius de Sant Cugat per estrenar el curs 2022-23

Escoles i instituts públics han experimentat diverses actuacions per adequar els seus equipaments

Escola de Sant Cugat del Vallès.
Escola de Sant Cugat del Vallès. | Aj. de Sant Cugat
Redacció
01 de setembre del 2022
El curs escolar 2022-23 començarà aviat i, amb la voluntat de rebre els alumnes en la millor de les condicions possibles, els centres escolars han experimentat diverses obres i actuacions per adequar els seus equipaments. 

A La Mirada, aquesta mateixa setmana ja està previst finalitzar la tanca perimetral del nou pati de l'escola que s'ubicarà al parc de la Guineu. L'actuació es completarà amb la instal·lació de zones de jocs infantils i d'una pista multiesportiva. Els dos espais donaran servei a l'escola en horari lectiu i esdevindran de lliure accés per al veïnat a les tardes i caps de setmana. Aquestes actuacions han tingut un cost de més de 150.000 euros. Els nous mòduls, també estan a punt.

Pel que fa a l'Institut-Escola Catalunya ja s'ha acabat l'adequació de quatre aules del Casal de Mira-sol per acollir els alumnes mentre no es construeixi el nou edifici de secundària. També està previst començar una ampliació del menjador i d'una part del pati i s'ha construït un nou tendal amb estructura de fusta.

També cal assenyalar que a l'Institut d'FP de Sant Cugat s'han iniciat les obres per arranjar els espais per als cicles formatius de Cuina, Gastronomia i Serveis de restauració. 

Més obres

- S'instal·la el sostre radiant de fred a l'edifici administratiu de l'escola Pins del Vallès. Una actuació valorada en 50.000 euros que està inclosa dins del projecte europeu GEOFIT i subvencionat per la Comissió Europea. 

- Substitució i arranjament de la coberta del gimnàs de l'escola Joan Maragall per evitar filtracions d'aigua. També s'ha aprofitat per substituir la perfileria d'alumini i les finestres per unes altres de millor aïllament. (50.000 euros)

- Retirada de fibrociment a l'escola d'Art, a l'escola Joan Maragall i a l'escola bressol Montserrat. (30.000 euros)

- Arranjament de la consergeria i pati interior de l'escola La Floresta. També s'ha pintat el parvulari i retirat unes gelosies inadequades (12.000 euros).

- Repàs de les zones de jocs i a la jardineria de les escoles. Tanmateix, s'han millorat els sorrals; s'han netejat pintades a l'exterior dels centres i s'han adequat alguns carrils bici.