Les seqüeles de les fortes pluges d'ahir a Sant Cugat

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, durant el dia d'ahir van arribar a caure 48,5 litres per metre quadrat

La brigada municipal retirant els arbres caiguts
La brigada municipal retirant els arbres caiguts | Aj. de Sant Cugat
Sergi Baixas
01 de setembre del 2022
Actualitzat a la 13:36h

Les fortes pluges d'aquest dimecres van causar múltiples desperfectes amb imatges espectaculars. A Sant Cugat, la majoria de les incidències van ser protagonitzades per arbres caiguts i acumulacions d'aigua. I és que segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, durant el dia d'ahir van arribar a caure 48,5 litres per metre quadrat

Aquestes excepcionals precipitacions van fer caure més d'una seixantena d'arbres i va impactar amb especial força contra la zona de Coll Favà i el parc de Can Vernet. Des d'ahir mateix, prop d'una cinquantena d'efectius de la brigada d'obres, del servei de parcs i jardins i de l'ADF treballen per retirar-los. 

Un altre dels indrets més afectats va ser el pont de l'avinguda Enllaç per on passen els trens de FGC direcció Mira-sol. En aquest punt, completament inundat, es va haver de tallar el trànsit durant bona part del dia i es va retirar un vehicle atrapat per l'acumulació d'aigua i fang. 

Un tram completament anegat que es va reproduir a diversos punts de la ciutat amb la xarxa de clavegueram saturada, com a la Rambla del Celler. Pel que fa al nombre d'actuacions arran del temporal, la Policia Local en fa fer un total de 37 mentre que els agents de Protecció Civil i de l'ADF en van fer una vintena.