Collserola salva un estiu complicat amb un mínim d'incendis

Tanmateix, l'estrès hídric de la Serra continua augmentant davant els pocs episodis de pluja

Imatge del Pi d'en Xandri
Imatge del Pi d'en Xandri | Sergi Baixas
Redacció
29 d'agost del 2022

A les portes del final de la campanya d'estiu, Collserola salva la temporada sense registrar cap gran incendi. Un any que es preveia molt complicat davant el preocupant estrès hídric de la Serra i l'augment substancial de les temperatures

No obstant això, paradoxalment aquest estiu ha estat un dels anys on menys incendis s'han registrat al pulmó verd de l'àrea de Barcelona. Unes dades que han celebrat amb entusiasme des del Consorci del Parc Natural de Collserola i que atribueixen a la sensibilització creixent per part de la ciutadania, cada vegada més conscienciada a l'hora d'evitar accedir al parc durant aquests períodes d'elevat risc.

Tanmateix, cal assenyalar que les precipitacions dels darrers dies tampoc han causat un impacte substancial a l'hora de mitigar la sequera acumulada de l'ecosistema. En aquesta línia, malgrat que usualment Collserola acostuma a acumular més de 350 litres per m2 d'aigua cada agost, enguany n'ha registrat menys de 200 l/m2. Una realitat que incita a continuar a mantenir-se en alerta constant durant els pròxims mesos.