1 de 10
el temps

La pluja torna aquest dimecres i deixa gairebé tot Catalunya en alerta el dijous

L'avís per ruixats intensos afectarà fins a 33 comarques, amb possibilitat de tempesta, calamarsa i ratxes molt fortes de vent

Pluja a Barcelona, en una imatge d'arxiu | Alfons Puertas / Observatori Fabra
per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 24 d'agost de 2022 a les 11:04 |
Després d'un parell de dies de certa calma, la pluja d'aquest cap de setmana tornarà aquest dimecres, deixarà gairebé tot Catalunya en alerta durant el dijous i encara serà protagonista en alguns punts el divendres. Ara bé, per ara no hi ha cap avís per temps violent i el nivell de perill per intensitat dels ruixats es manté en els graus més baixos. Malgrat això, a les comarques afectades es poden acumular 20 litres en 30 minuts i els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta, calamarsa i ratxes molt fortes de vent.

En concret, de les 18 a les 24 hores d'aquest dimecres, segons la previsió del Meteocat, estaran en perill per ruixats intensos la Noguera, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça i la Vall d'Aran. A més, a la Cerdanya i al Ripollès es poden produir pluges durant el dia, però que per ara no fan activar cap avís de perillositat.

 

De cara al dijous, però, la situació serà més delicada i un total de 33 comarques estaran en perill per la intensitat de la pluja. En concret, els territoris afectats seran el Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Priorat, el Baix Camp, l'Alt Penedès, l'Alt Camp, la Conca de Barberà, les Garrigues, el Segrià, el Pla d'Urgell, l'Urgell, la Segarra, l'Anoia, la Noguera, el Bages, el Moianès, Osona, el Solsonès, el Ripollès, el Berguedà, la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça, la Vall d'Aran, la Selva, la Garrotxa, el Baix Llobregat, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

I no serà tot, perquè el divendres, encara que en menor mesura, el perill per ruixats intensos es mantindrà. En aquesta ocasió, l'avís del Meteocat és de les 12 a les 18 hores i afectarà les comarques de la Selva, Osona, la Garrotxa, el Ripollès i el Berguedà.

Altres notícies que et poden interessar
Participació