L'Institut Català de la Salut amplia la flota de vehicles sostenibles

Aquests cotxes s’utilitzen per a l’atenció domiciliària, el transport intern i tasques de manteniment

Punts de recàrrega de vehicles elèctrics al mNACTEC.
Punts de recàrrega de vehicles elèctrics al mNACTEC. | Cedida
Redacció
07 de desembre del 2019
Actualitzat el 09 de desembre a les 17:52h
L’atenció primària de l’àrea Metropolitana Nord, que inclou el Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, ha començat la renovació de la flota dels seus vehicles a cotxes 100% sostenibles per a principis d’any. Concretament, el 67% dels cotxes seran elèctrics (35) i la resta, híbrids, combinaran l’electricitat o el gas liquat del petroli (GLP) amb benzina.

En la nova flota hi ha vehicles compactes urbans, turismes, furgonetes i, fins i tot, vehicles tot terreny adaptats per un territori molt heterogeni que aplega més de dos milions de persones tant en zones urbanes molt poblades, com en zones forestals i rurals que conviuen amb àrees residencials. En aquest sentit, en aquells casos on les característiques dels serveis ho requereixin, la flota elèctrica es veurà complementada amb models híbrids o de gas.

La utilització d’aquests vehicles està reservada sobretot per a l’atenció domiciliària i urgències d’atenció primària, però també pel transport intern i tasques de manteniment.

L’ICS per la sostenibilitat

En total, els vehicles de l’Institut Català de la Salut (ICS) fan 4,4 milions de quilòmetres; el que equival a més de 12.000 al dia. Gràcies a aquest canvi de flota de tota l’organització, es deixaran d’emetre 12.000 tones anuals de CO₂ a l’atmosfera, un volum que equival a les emissions anuals de 1.000 llars. L’aposta pel respecte al medi ambient també té impacte com a mesura de salut, ja que l’evidència científica vincula la contaminació atmosfèrica urbana com un dels factors més perjudicials per a la salut de la població.

Aquesta mesura s’emmarca dins del Pla de responsabilitat social corporativa de la institució, que cerca l’impuls de mesures que repercuteixin positivament en la ciutadania, en l’organització i els seus treballadors i treballadores. Com a empresa de serveis sanitaris, l’ICS també té el compromís amb un ús racional dels recursos naturals i en la implantació d’accions sostenibles que tinguin impacte positiu directe en la salut.