1 de 10
meteorologia

La pluja es nega a marxar: el Vallès Occidental, en alerta aquest diumenge

Les precipitacions poden superar els 20 litres per metre quadrat en només 30 minuts i aniran acompanyades de tempestes locals, que alguns punts poden portar calamarsa

Cel de tempesta a Manresa | Marc Peralba
per Irene Montagut, Barcelona, Catalunya | 20 d'agost de 2022 a les 21:45 |
La pluja ha estat la protagonista indiscutible d'aquesta setmana després de molts dies marcats per temperatures més altes de l'habitual. Tot i que les previsions meteorològiques marquen un augment de les temperatures i el predomini del sol, la pluja es nega a marxar del tot i aquest diumenge hi ha cinc comarques en perill. 
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les precipitacions poden superar els 20 litres per metre quadrat en només 30 minuts. A més, poden anar acompanyades localment de tempestes i, en alguns punts, portar calamarsa. Concretament, les comarques en perill són el Moianès, Osona, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i la Selva, i el perill es concentra sobretot entre les dotze del migdia i les sis de la tarda. 


Per ara, el perill és baix i no es preveu que es repeteixin els escenaris d'aquests darrers dies en què en alguns punts del territori s'han superat els 20 litres per metre quadrat en mitja hora sobradament. Concretament, a Aldover i a Horta de Sant Joan es van arribar als gairebé 70 i 60 litres per metre quadrat. A les comarques del Camp de Tarragona es van arribar a veure pedres de la mida d'un ou acompanyades de ratxes fortes de vent. 

Altres notícies que et poden interessar
Participació