Boehringer invertirà més de 60 milions d'euros a Sant Cugat

La farmacèutica alemanya té la voluntat de continuar impulsant el seu hub digital i tecnològic ubicat a la ciutat vallesana

La planta de Boehringer Ingelheim a Sant Cugat
La planta de Boehringer Ingelheim a Sant Cugat | Boehringer Ingelheim
NacióSantCugat
19 d'agost del 2022
Actualitzat a les 11:22h

Boehringer Ingelheim farà una inversió multimilionària a Sant Cugat. Segons ha avançat The New Barcelona Post, la farmacèutica alemanya tindria interès a potenciar i ampliar les funcions del hub digital i tecnològic ubicat a la ciutat vallesana on actualment hi treballa un equip de prop de 270 persones que s'ampliaria fins a 350 a finals d'any.

Inaugurat l'any 2018, el complex està especialitzat en el desenvolupament de projectes innovadors en àrees com l'automatització i la mesura de campanyes, la gestió d'actius digitals i la integració de dades i serveis de gestió per a l'aprenentatge.

En aquesta línia, una de les novetats serà la incorporació d'una nova plantilla destinada a la gestió de publicacions de tipologia mèdica per optimitzar la comunicació de dades clíniques per al sector sanitari. Un equip que, de cara a l'any vinent, acabarà esdevenint un call center sobre aquests articles que donarà servei a escala mundial. 

Tanmateix, cal recordar que les instal·lacions santcugatenques també s'encarreguen de la producció internacional de Jardinance; un fàrmac per al tractament de la diabetes mellitus tipus 2 que enguany també ha rebut l'autorització europea d'ús per a adults amb insuficiència cardíaca crònica simptomàtica.

Un any a l'alça
 
La companyia ha experimentat un fort impuls gràcies a una major inversió en recerca i desenvolupament (I+D), al creixement accelerat de la seva cartera de productes i a les oportunitats de desenvolupament empresarial. Enguany, la companyia ha tancat 11 acords de col·laboració i llicència en I+D, centrant-se en noves modalitats com els degradadors de proteïnes, la resistència antimicrobiana, la medicina regenerativa, l'oncologia i la ciència de les dades.

Impulsats per la forta demanda dels tractaments per a la insuficiència cardíaca, la diabetis i l'aparell respiratori en humans, així com dels seus productes per a animals de companyia, les vendes netes van augmentar un 9,5%, fins als 11.200 milions d'euros.

Així mateix, Boehringer Ingelheim ha destinat 25.000 milions d'euros a inversions en I+D i altres 7.000 milions a noves tecnologies de producció en els pròxims cinc anys. La companyia preveu realitzar vuit assajos de registre actius de medicaments en humans per a finals d'any, amb el potencial de portar 15 nous productes als pacients per a 2027.