Més de 20.000 signatures i 5.000 euros per aturar la construcció de La Mirada al bosc de Volpelleres

Les entitats ecologistes reivindiquen "salvar d'un dany irreparable" aquest pulmó verd de Sant Cugat

Bosc de Volpelleres de Sant Cugat.
Bosc de Volpelleres de Sant Cugat. | Roger Navarro
Redacció
10 d'agost del 2022
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:35h
L'oposició ciutadana per a la construcció de la futura escola de la Mirada enmig del bosc de Volpelleres pot presumir de cert múscul. I és que en el portal de recollida de signatures Change.org s'està a punt de superar el llindar de les 21.000 firmes esdevenint una de les propostes més votades de la plataforma; mentre que en el crowdfunding solidari també s'ha recollit recentment més de 5.000 euros per costejar les despeses del procediment judicial amb la presentació de diversos recursos per tombar la projecció del centre educatiu a l'interior de l'entorn natural.

Ambdues iniciatives, que reben el suport de diverses entitats ecologistes com ara SOS Bosc de Volpelleres i l'ADENC, tenen com a objectiu "evitar l'inici d'unes obres que destruirien un ecosistema forestal únic". En aquesta mateixa línia, reivindiquen "salvar d'un dany irreparable" aquest pulmó verd que acull més de 40 espècies d'ocells, teixons, guineus, senglars, rèptils i amfibis enmig del teixit urbà santcugatenc.

Per tot plegat, els activistes insisteixen al consistori a reubicar l'edificació de l'escola en un emplaçament "alternatiu i viable" de la zona. Una petició, emmarcada en la necessitat apressant de dotar de més oferta educativa al barri, que des del govern local sempre s'ha rebutjat per la manca, asseguren, d'altres espais disponibles que donin resposta als requisits pertinents.

Així doncs, i des de posicions completament enfrontades, el litigi judicial continua el seu camí als tribunals pendent de les resolucions finals. Tanmateix, cal destacar que, a hores d'ara, totes les peticions per l'adopció de mesures cautelars presentades amb la voluntat de bloquejar l'inici d'obres han estat desestimades.