Sant Cugat, una parada obligatòria per a tots els amants de Marilyn Monroe

La Fundació Cabanas inaugura l'exposició "L'Univers Marilyn a casa nostra"

La col·lecció personal de Frederic Cabanas sobre Monroe és una de les més grans del món
La col·lecció personal de Frederic Cabanas sobre Monroe és una de les més grans del món | Fundació Cabanas
NacióSantCugat
05 d'agost del 2022
Què uneix Sant Cugat amb Marilyn Monroe? Doncs que la ciutat vallesana, a la plaça d'Octavià -just davant del Monestir-, acull un dels museus més importants del món sobre la seva figura i mite. I, a més a més, just aquest divendres, la Fundació Cabanas de la casa-museu Cal Gerrer ha inaugurat l'exposició "L'Univers Marilyn a casa nostra". 

Una mostra que, coincidint amb l'efemèride del 60è aniversari de la seva misteriosa mort, repassa la vida i la trajectòria professional de l'actriu nord-americana més sensacional de la història des dels seus inicis com a model fins al seu pas per Hollywood. Un arxiu immens que ha esdevingut tot un referent internacional per tots els amants de l'estrella cinematogràfica més rellevant del segle XX i amb una biblioteca que alberga més de 2.500 títols.

I és que el pintor i fotògraf santcugatenc Frederic Cabanas presenta al públic una vegada més la seva col·lecció personal d'objectes relacionats amb Monroe que ha anat recopilant des de fa més de 40 anys. La galeria recull des de peces de roba que duia l'actriu en les pel·lícules que protagonitzava, fins a fotografies inèdites i missatgeria personal.
 

Marilyn Monroe Foto: Europa Press


"Les últimes paraules de Monroe les tenim nosaltres"
A més a més, Cabanas va publicar recentment el seu cinquè llibre sobre la figura de Monroe que gira al voltant del paper amagat que el santcugatenc va descobrir fa poc a l'interior d'un estoig d'un bolígraf Montblanc que l'escriptor Truman Capote va regalar a l'actriu i que aquesta li volia tornar. "En el contingut de la carta, escrita deu dies abans de morir, s'hi diuen moltes coses i es reflecteix molt del que va passar després de la seva mort. Són les últimes paraules de la Marilyn Monroe i les tenim nosaltres", exposa Cabanas.

Pel que fa a l'exposició, aquesta es podrà visitar de manera gratuïta fins a la primavera de 2023.