La història de l'Anthony: la víctima silenciosa del desnonament de la discoteca Drinkking

El jove, de 26 anys, vivia a l'interior de les instal·lacions de manera irregular a canvi de fer tasques de vigilància

L'Anthony, la víctima col·lateral del desnonament de les carpes Drinkking Lemon
L'Anthony, la víctima col·lateral del desnonament de les carpes Drinkking Lemon | Sergi Baixas
09 d'agost del 2022
Actualitzat a les 17:29h
Tres setmanes després de la clausura de les carpes Drinkking Lemon, finalment aquest dijous l'Anthony rebia el permís per tornar a la discoteca i recollir la resta de les seves pertinences que es van quedar tancades amb pany i forrellat a l'interior de les instal·lacions. I és que el mateix dia del desnonament, malgrat que jove de 26 anys ja va poder recuperar aleshores la majoria dels objectes personals de primera necessitat, va veure's forçat a deixar enrere el que havia estat la seva llar durant els darrers sis anys.

"La comitiva judicial em va trobar a dins del meu contenidor dinant d'un tupper", ha relatat l'Anthony a NacióSantCugat. "Jo no en sabia res i feia tan sols 48 hores que m'havien alertat que per a aquell matí s'havia programat un llançament, però tothom donava per suposat que s'acabaria ajornant i que hi hauria més marge de temps per mirar d'arribar a un acord", afegeix recordant el desenvolupament d'aquella jornada.

L'Anthony vivia de manera irregular en un espai tancat al públic de les carpes que ara ha recuperat l'administració local després d'anys de litigi per impagaments i registrar-s'hi un deute de més de 4,5 milions d'euros. Pel que fa al jove, aquest explica que anys enrere va arribar a un acord amb l'empresa concessionària de la llicència d'activitat -i ara deutora- a partir del qual, a canvi d'efectuar tasques de vigilància perquè ningú accedís al local d'oci nocturn durant les hores de tancament, podria viure en un gran contenidor de metall -sense cèdula d'habitabilitat- que ell mateix ha anat adequant de manera particular amb el temps fins a instal·lar-hi inclús una cuina i un bany.
 

L'Anthony carregant electrodomèstics a la camioneta Foto: Sergi Baixas


Una activitat acordada via oral, però que no repercutia en cap tipus de retribució econòmica ni estava avalada per cap mena de contracte. Per aquest motiu, des de la Policia Local haurien animat a l'Anthony a denunciar els propietaris per un delicte d'explotació laboral; tot i que aquest últim ja ha avançat a aquest mitjà que no ho farà.

Una realitat, completament desconeguda per l'Ajuntament -cal recordar que els terrenys on operava Drinkking són de titularitat municipal-, que no va aconseguir evitar el procés d'execució del desnonament. I així, amb una mà al davant i una altra al darrere, l'Anthony, en risc de vulnerabilitat, es veia abocat sobtadament a peu del carrer.

I no ha estat fins aquest dijous i "múltiples traves burocràtiques" que, acompanyat d'un amic i dues camionetes, ha pogut recuperar les seves pertinences abans que l'administració local elabori un inventari complet i s'apropiï de tot el que ha quedat a l'interior per abandonament. Sota la vigilància d'agents del cos municipal, l'Anthony assegura que en arribar a l'indret que ha estat la seva llar durant els darrers anys, ha constatat que els seus béns havien estat regirats; tot i que també ha apuntat que no li han robat res. Un escorcoll que atribueix a la pròpia Policia Local.
 

L'Anthony denuncia que les seves propietats han estat regirades mentre estaven clausurades Foto: Sergi Baixas


Per altra banda, segons ha pogut saber NacióSantCugat, els propietaris de la discoteca Drinkking Lemon han decidit no personar-se durant el termini previst per a recollir el seu material (mobiliari, material de música, productes d'stock...) i haurien optat per presentar un recurs davant dels tribunals. 

Pel que fa a l'Anthony, aquests últims dies ha pogut anar a viure a casa de la seva germana a Sabadell mentre resta a l'espera d'esbrinar què fer amb la seva vida. Actualment, amb formació de mecànica, treballa mitja jornada en un taller de la capital vallesana com a transportista. "Em van deixar sense res, però no tinc cap més alternativa que continuar mirant endavant", ha sentenciat des de la impotència.