La indústria química del Vallès, preocupada per l'encariment dels costos empresarials

Des de l'AIQC s'ha reclamat consolidar un lobby de pimes perquè es pugui representar millor al sector

Grup de recerca de laboratori de la UPC
Grup de recerca de laboratori de la UPC | UPC
Redacció
04 d'agost del 2022

La secció local de la patronal PIMEC ha constatat la preocupació de les empreses del sector químic del Vallès Occidental per l'augment dels costos empresarials. Unes despeses que s'han disparat en els darrers mesos arran de l'encariment de l'energia i de la pujada del preu de les matèries primeres després de l'impacte pandèmic i de la guerra a Ucraïna. 

En una trobada amb l'Associació d'Indústries Químiques de Catalunya (AIQC), el col·lectiu vallesà ha aprofitat per traslladar de primera mà la situació crítica que afronten, acompanyat d'un context d'excés de burocràcia administrativa i davant la manca de perfils qualificats per donar cobertura a la demanda professional, entre altres qüestions. 

En el transcurs de la reunió, el president de la PIMEC, Xavier Pujol, brandant l'"activisme empresarial" ha encoratjat al teixit productiu a ser positius i a aprofitar les oportunitats que sorgeixen dels canvis -com ara la digitalització o la sostenibilitat- com a un dels "motors de l'economia catalana".

Per la seva banda, el president de l'AIQC, David Pagán, ha avançat la voluntat de voler consolidar un lobby de pimes que pugui representar al sector de les empreses químiques, tot articulant la informació i els serveis a les empreses perquè siguin més innovadores. Tanmateix, també ha sol·licitat una adaptació de la normativa i de la legislació a les necessitats del col·lectiu, ja que considera que moltes mesures s'han desenvolupat pensant en les empreses de majors dimensions.