Aquests són els «refugis climàtics» de Sant Cugat

Unes mesures excepcionals que es mantindran vigents mentre durin les onades de calor de l'estiu o hi hagi un nivell de perill mínim de 3 de 6

La biblioteca Gabriel Ferrater de Sant Cugat
La biblioteca Gabriel Ferrater de Sant Cugat | Ajuntament de Sant Cugat
Redacció
04 d'agost del 2022

L'Ajuntament de Sant Cugat ofereix "refugis climàtics" i accés gratuït a les piscines municipals per combatre les altes temperatures. Així doncs, aquestes mesures excepcionals es mantindran vigents mentre durin les onades de calor i hi hagi un nivell de perill mínim de 3 de 6. Per exemple, aquest divendres és de 6 de 6. Una mesura que coincideix amb la prohibició de la Generalitat de les activitats de lleure a bona part del país arran de la situació meteorològica.

Els "refugis climàtics" són equipaments municipals climatitzats que s'obriran tots els dies (inclosos els caps de setmana) de 10 a 14 h i de 15.30 h a 20:30 h perquè la ciutadania s'hi pugui resguardar a l'interior. Entre aquests, es contempla la biblioteca central Gabriel Ferrater.  Tanmateix, l'administració local també posa a disposició altres espais com el vestíbul consistorial, el Xalet Negre o el Casal de Torre Blanca, en el seus horaris habituals.

"Demanem a la ciutadania màxima prudència davant aquesta onada de calor que es preveu que s'allargui durant els propers dies", ha exposat l'alcaldessa Mireia Ingla. "L'Ajuntament posa diferents serveis de forma gratuïta perquè es pugui disposar d'espais frescos o remullar-se a la piscina", ha afegit la batllessa republicana. 

Des d'aquest dijous, l'Ajuntament manté activada la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil Municipal pel risc d'incendis i d'onada de calor.