1 de 10
atur

GRÀFIC | L'atur torna a pujar a Sant Cugat i a la resta de la comarca

Durant aquest darrer mes de juliol s'han registrat 128 persones més a les llistes locals de l'atur, la segona xifra més alta del Vallès Occidental

L'Oficina de Treball del carrer Sepúlveda de Barcelona en el primer dia de vaga al SEPE | ACN
per Sergi Baixas, Sant Cugat, Catalunya | 3 d'agost de 2022 a les 10:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'agost de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'estiu arriba amb dades dolentes per a l'atur. Després de mesos a la baixa i amb el recent assoliment d'un mínim històric d'aturats a Sant Cugat, finalment la ratxa local s'ha esquinçat i la gràfica torna a pujar amb 128 santcugatencs més que s'han quedat sense feina

Segons les dades de l'Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, el passat mes de juliol es va tancar amb 2.383 desocupats, cosa que encara significa tan sols el 5,4% de la població activa -sense contemplar-se la figura de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO)-. 
 I és que en un context general a l'alça, Sant Cugat és la segona ciutat vallesana on més nous aturats s'han registrat, només per darrere de Terrassa (+187). No obstant això, l'altra cocapital de la comarca, Sabadell, també ha experimentat un significant creixement (+114), igual que Rubí (+59). Només els municipis de Ripollet (-34), Montcada (-6) i Castellbisbal (-4) han aconseguit mantenir la dinàmica de descens. 

Cal assenyalar que aquesta tendència a l'alça també s'ha observat en el nombre d'aturats total del Vallès Occidental que s'ha disparat en més de 700 persones, mentre que al conjunt de Catalunya l'atur també ha sumat més de 3.300 persones. 


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació