1 de 10
Successos

270 euros de multa per l'autor de les amenaces de mort contra l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla

El magistrat l'imputa un delicte d'amenaces lleu per una crítica "exacerbada i injustificada" derivada del polèmic tancament de la discoteca Drinkking Lemon

Alcaldessda de Sant Cugat, Mireia Ingla. | Adrià Costa
per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 2 d'agost de 2022 a les 13:55 |

El Jutjat d'Instrucció número 1 de Rubí ha condemnat a una multa de 270 euros a l'autor de les amenaces de mort contra l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla. El jutge l'imputa un delicte per amenaces lleu en el marc d'una crítica "exacerbada i injustificada" contra el poder municipal arran de la polèmica clausura de la discoteca Drinkking Lemon per impagaments.

I és que fa justament una setmana, la batllessa republicana va desvelar alguns dels missatges rebuts contra la seva integritat on s'hi podia llegir: "Filla de la gran puta. T'atropellaré, que ho sàpigues. Serà tot un accident, però si fa falta et trepitjaré fins que no puguis ni parlar per governar". Unes amenaces acompanyades d'un "sé on vius" i d'un "no et despistis ni un moment".


Tanmateix, durant la celebració del judici ràpid, P.E. va negar ser l'autor material de les amenaces, malgrat sí que va reconèixer haver enviat els insults. I és que el denunciat va al·legar que les amenaces enviades des del seu telèfon s'havien emès per part d'algú desconegut. Una versió que el jutge ha qualificat d'inversemblant

No obstant això, el magistrat esgrimeix en l'escrit de sentència, al qual ha tingut accés NacióSantCugat, que es tracta d'una "conducta excepcional" de P.E. que va tenir lloc durant un dia en concret i que aquest ni coneix personalment la denunciant ni resideix en la mateixa zona que l'alcaldessa fet que obligui a considerar cap situació de risc. A més, també s'indica que en el transcurs del judici, P.E. -que no té cap tipus d'antecedents penals o judicials- va demanar perdó i va expressar el seu penediment a Ingla.


Per tot plegat, el jutge l'ha condemnat a una pena de sis euros diaris durant 45 dies -que fan una suma total de 270 euros-, més les despeses derivades del procediment judicial.Fa dues setmanes que l'Ajuntament de Sant Cugat va recuperar els terrenys municipals de la carretera de Rubí on operava la discoteca Drinkking Lemon amb un polèmic desnonament motivat per una sèrie d'impagaments del cànon d'ús que s'elevava a un deute de més de 4,5 milions d'euros. El desenllaç, que va causar cert malestar entre sectors de la població, ha tingut una nova derivada.L'alcaldessa Mireia Ingla (ERC) ha informat a través de les xarxes socials que ha denunciat una persona als Mossos d'Esquadra per amenaces de mort com a reacció al tancament del local d'oci nocturn. En les piulades, la republicana ha incrustat alguns dels missatges rebuts on s'hi pot llegir: "Filla de la gran puta. T'atropellaré, que ho sàpigues. Serà tot un accident, però si fa falta et trepitjaré fins que no puguis ni parlar per governar". Unes amenaces acompanyades d'un "sé on vius" i d'un "no et despistis ni un moment".

  A través de la denúncia policial, els Mossos van aconseguir identificar l'autor de les missives i aquest, citat pels jutjats, a hores d'ara resta pendent de sentència després d'haver-se efectuat un judici ràpid per amenaces. Segons ha explicat Ingla, es tractaria d'una persona jove, habitual de la discoteca, que hauria al·legat que li havien pres el mòbil i, per tant, assegurant no ser l'autor d'aquests missatges.

"Fer d'alcaldessa de Sant Cugat és un gran orgull i responsabilitat", ha relatat Ingla. "Soc conscient que el que fa o deixa de fer l'Ajuntament té una gran incidència sobre molta gent i les activitats que es desenvolupen a la ciutat. Prenem decisions que poden no ser compartides i és normal que hi hagi gent que mostri el seu desacord adreçant-se a mi en persona, pels mitjans o a través de les xarxes. La meva obligació és escoltar tothom i explicar-me perquè s'entenguin les raons que hi ha en cada decisió", ha exposat la batllessa republicana. 

"Molta gent s'adreça a mi amb educació i respecte, però també hi ha persones que a través de les xarxes socials m’insulten i, fins i tot, m’amenacen a mi i la meva família. Hi ha qui defensa que aquests fets s’han d’assumir pel càrrec que ocupes, perquè ets una persona pública, i que cal deixar-ho córrer". No obstant això, Ingla rebutja aquesta mirada: "No ho comparteixo i em resisteixo a normalitzar que algú em pugui insultar o amenaçar només pel fet de fer d'alcaldessa".

 

Participació