Terror a Bellaterra: encaputxats armats irrompen a una festa en cerca de droga

Els Mossos d'Esquadra van aconseguir detenir els cinc membres de la banda assaltant

La investigació continua oberta
La investigació continua oberta | CME
S.B.
01 d'agost del 2022
Actualitzat a les 14:22h
Cinc homes van ser detinguts per assaltar un domicili de Bellaterra, a Cerdanyola del Vallès, després d'irrompre una festa i agredir les vuit persones que hi havia a l'interior en cerca de droga. Els fets van tenir lloc durant la tarda del passat dissabte 16 de juny quan diversos encaputxats van entrar a un pis, empunyant armes de foc i ganivets, i van emmordassar els integrants de la festa. Tres d'ells van resultar ferits per lesions d'arma blanca i cops.

Arran de l'avís d'un dels membres de la festa als Mossos d'Esquadra, els agents van aconseguir arribar ràpidament al lloc dels fets i van poder detenir in fraganti a tres dels assaltants. Durant l'escorcoll a l'entorn, la policia va localitzar un ganivet de grans dimensions tacat de sang i una navalla que, posteriorment, s'afegirien a la troballa d'una arma de foc que van albirar a l'interior d'un contenidor. Una pistola amb la qual s'hauria amenaçat les víctimes i llençat durant la fugida.

Tanmateix, poques hores després, una patrulla de paisà va aturar dues persones a una zona boscosa i en va detenir un d'ells. A dins de la motxilla hi havia marihuana, haixix i amfetamines.

L'altre va aconseguir escapolir-se dels agents malgrat que també va acabar sent arrestat dos dies després.

El propietari del pis, detingut
Els agents van comprovar que les substàncies de l'immoble eren de les mateixes característiques que les de la motxilla i, així, els Mossos van acabar detenint el propietari del pis per tràfic de drogues. I és que a dins de l'habitatge van trobar 605,5 grams de marihuana, 358 grams d'haixix, 100 grams d'amfetamines i d'altres substàncies pendents d'analitzar.

A hores d'ara, els investigadors treballen amb la hipòtesi que els assaltants coneixien l'activitat il·lícita que duien a terme els propietaris del pis i que van assaltar-los aprofitant que es trobaven de festa i trobarien poca resistència per robar la droga.
 
Quatre dels cinc assaltants van ingressar a presó després d’haver passat a disposició del jutge d’instrucció en funcions de guàrdia de Cerdanyola del Vallès. Els atribueixen delictes de lesions, entrada a domicili aliè, robatori amb violència i delictes contra la salut pública. La investigació continua oberta.