VÍDEO | Collserola acull una de les cinc millors biblioteques verdes del món

La Biblioteca Josep Miracle ha estat reconeguda per la Federació Internacional d'Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA)

Imatge de la façana de la biblioteca Josep Miracle
Imatge de la façana de la biblioteca Josep Miracle | Aj. de Barcelona
Redacció
01 d'agost del 2022
Actualitzat el 02 d'agost a les 11:15h

La Biblioteca Josep Miracle de Vallvidrera ha estat reconeguda per la Federació Internacional d'Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA) com una de les cinc millors biblioteques verdes del món. Ubicada a la serra de Collserola, l'equipament català comparteix el rànquing de la setena edició del certamen amb altres equipaments ubicats a Singapur -la guanyadora-, Boston, Brussel·les i Cali. 

El reconeixement, avançat pel mitjà localEl Jardí de Sant Gervasi i Sarrià, ha posat en valor la mirada en el foment de la sostenibilitat ambiental del centre en la primera edició que s'ha presentat. Aquí es pot veure elvídeo de la candidatura de Josep Miracle.

I és que cal recordar que a principis d'any l'equipament collserolà posava en marxa una biblioteca de llavors. Un innovador i pioner servei de préstec de llavors autòctones -amb assessorament inclòs- per preservar les diferents varietats de verdures de l'entorn. 

A més a més, el centre públic també ofereix un club de lectura especialitzat en literatura de natura; diversos programes de visites escolars; i fons literaris especialitzats en medi ambient i sostenibilitat amb l'horticultura com a plat fort.