Mobilitat

L'Ajuntament subvencionarà el 50% de la compra de cargobikes particulars

Una partida que s'emmarca en la lluita contra l'emergència climàtica i la promoció d'una ciutat més saludable

per NacióSantCugat, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 29 de juliol de 2022 a les 18:21 |
Imatge d'una cargobike | Aj. de Sant Cugat
L'Ajuntament de Sant Cugat et subvencionarà el 50% de la teva cargobike. Aquesta és una de les novetats de la nova línia de subvencions ambientals per un valor de 15.000 euros i que es podria ampliar segons el nombre de sol·licituds rebudes. Una iniciativa que té l'objectiu de potenciar l'estratègia municipal per fer front a l'emergència climàtica i la promoció d'una ciutat més saludable.

Amb la voluntat d'impulsar els eixos de la Declaració d'Emergència Climàtica de Sant Cugat, el consistori anuncia que cobrirà fins a la meitat del cost de les cargobikes particulars -bicicletes de càrrega destinades a la distribució urbana de mercaderies- que s'hagin comprat entre el 2020 i el 2022. Això sí, la despesa total de la mateixa no pot haver superat els 3.000 euros.


A més a més, també es repartiran subvencions per a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en cases plurifamiliars; la rehabilitació o incorporació d'instal·lacions d'energia solar tèrmica per l'escalfament d'aigua; o per la millora de la producció agropecuària i plantació de cultius de secà al municipi. 

El termini per sol·licitar aquestes subvencions s’obrirà properament i finalitzarà el 8 de setembre. Tota la informació de les bases i els tràmits es poden consultar a la seu electrònica de l’Ajuntament.


 

 

Participació