Ciutat

Aquestes són totes les obres que l'Ajuntament farà durant l'estiu a la ciutat

Una vintena d'actuacions de millora a centres educatius, a la via pública i a equipaments esportius i culturals per un valor de 3 milions d'euros

per NacióSantCugat, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 29 de juliol de 2022 a les 10:58 |
Obres de reparació del paviment en una carretera catalana | Consell Comarcal del Baix Ebre

Aprofitant els mesos d'estiu, amb menys afluència de persones i vehicles, l'Ajuntament executarà durant els pròxims dies una vintena d'actuacions de millora a la via pública, centres educatius i a equipaments esportius i culturals de la ciutat per un valor total de 3 milions d'euros.
 

Obres als centres educatius


Nova pista esportiva, zona de jocs infantils i tancament per al nou espai de pati de l’escola La Mirada (155.720,47 €): s’instal·la una tanca perimetral per al nou pati de l'escola de La Mirada (ubicat al parc de la Guineu). L’actuació es completa amb la instal·lació de zones de jocs infantils i una pista multiesportiva en aquesta zona. Els dos espais donaran servei a l’escola en horari lectiu i seran de lliure accés per al veïnat a les tardes i caps de setmana.

Instal·lació de sostre radiant a l’escola Pins del Vallès (49.000 €): s’instal·la un sostre radiant de fred a l'edifici administratiu de l'escola. Aquesta actuació està inclosa dins del projecte europeu GEOFIT i subvencionat per la Comissió Europea.


Arranjament de la coberta del gimnàs de l’escola Joan Maragall (48.176,88 €): substitució de la coberta voladís d’aquest edifici per evitar filtracions d'aigua. També s'aprofitarà per substituir la perfileria d'alumini i les finestres per unes altres de millor aïllament.

Retirada de fibrociment a l’escola d'Art, a l’escola Joan Maragall i a l’escola bressol Montserrat (30.376,11 €): retirada i substitució d’aquest material, que es trobava en conductes, planxes de cobertes d'edificis i a les xemeneies.


Arranjament consergeria i pati interior escola La Floresta (12.000 €): actuació que realitza la brigada municipal d’obres. Es pavimenta el pati interior amb gres exterior. A consergeria s’habilita un taulell nou i es retira el revestiment actual. També es pinta el parvulari i es retiren unes gelosies inadequades.

Obres a equipaments esportius i culturals


Substitució de la gespa del camp futbol ZEM can Magí (453.146’08 €): S’està instal·lant una gespa d’última generació i un nou sistema de reg per aspersió amb la substitució dels canons d’aigua actuals. També es canviaran els projectors de l’enllumenat, substituint els halògens actuals per projectors LED amb l’objectiu de millora l’eficiència i aconseguir un estalvi econòmic i ambiental.

Substitució de la gespa del camp futbol-11 ZEM Jaume Tubau (421.080’71 €): S’està instal·lant una gespa d’última generació i un nou sistema de reg per aspersió amb la substitució dels canons d’aigua actuals. També es canviaran els projectors de l’enllumenat, substituint els halògens actuals per projectors LED amb l’objectiu de millora l’eficiència i aconseguir un estalvi econòmic i ambiental.

Pista Atletisme ZEM Guinardera (282.924,56 €): substitució del paviment sintètic vermell dels carrils de la pista d’atletisme i camins de salt de longitud i salt amb perxa.

Millores al Casal Mira-Sol (236.074,48 €): L'actuació preveu la substitució de la coberta de l'ala de l'edifici on es troben les sales taller, la recollida d'aigües de la coberta, ignifugació de l'estructura metàl·lica, drenatge de les aigües d'escorrentia de la parcel·la adjacent on es troben els horts i substitució de la maquinària interior i exterior de clima. El casal estarà tancat els mesos de juliol i agost.

Obres d’urbanització i de millora de serveis


Obres de reurbanització del carrer Abat Marcet (714.457,96 €): reurbanització integral de tot el carrer. S'amplien voreres, es substitueix l'arbrat, l'enllumenat públic, xarxa d'aigua i la xarxa de clavegueram. A l'actuació s'utilitzarà sòl estructural per evitar l'efecte de les arrels sobre el paviment, panot fotocatalític per a captació de partícules contaminants i soterrament de les xarxes de companyies subministradores (telefonia i baixa tensió).

Pavimentació del camí del Crist treballador (302.000€): s’està col·locant un nou paviment per eliminar els sots i la pols en suspensió. Els treballs es duen a terme els mesos d’estiu per afectar el mínim possible l’escola Avenç. També es col·locaran 293 pilones amb l’objectiu de potenciar aquesta via com a segon camí escolar segur reordenant-ne la mobilitat.

Obres al carrer Nostra Sra. De l'Estrada (80.000,00 €): obra d'emergència de recollida d'aigües pluvials per a mitigar l'efecte del talús sobre la via del tren de FGC.

Obres de finalització dels Jardins del Vallès (55.063,58 €): l’any 2020 l'empresa encarregada de fer les obres d'arranjament dels Jardins del Vallès va entrar en concurs de creditors i van renunciar a la finalització de l'obra. Les tasques pendents, i que s'executaran amb aquest nou contracte, inclouen la tanca perimetral de tancament i la jardineria.

Substitució d’un tram de canonada d'aigua a can Fontanals (53.081,97 €): substitució de la canonada d'aigua per envelliment de la instal·lació, que provocava fuites.

Renovació del parc infantil de la pista de Mas Gener (50.000€): el projecte, dels Pressupostos Participatius 20-21 de Mira-sol, suposa condicionar el parc infantil existent (reubicant els elements que estan en bon estat i substituint-ne altres) i l’espai del seu costat (situat entre els carrers de Fuerteventura i Pompeu Fabra) per posar elements de fitness i workout per poder practicar exercici a l’aire lliure.

Millorar la zona lúdica del costat del mercat de Volpelleres (35.000€): es recol·loquen part dels jocs infantils que hi ha actualment, es posa terra de cautxú i es potencien les dues zones més baixes amb els següents elements: instal·lació d’un rocòdrom, un gronxador i un tobogan amb cordes i preses d’escalada. És un projecte dels Pressupostos Participatius 20-21 del Centre Oest.

Substitució canonada al pg. Font, a Valldoreix (22.665,77 €): substitució de la canonada d'aigua per envelliment de la instal·lació. Aquesta actuació està inclosa dins de l'obra d'urbanització que està executant l’AMB.

Substitució canonada d'aigua al c. Garrotxa (8.097,14 €): substitució de la canonada d'aigua per tal de garantir la pressió mínima als usuaris.

 

Arxivat a:
Societat, Sant Cugat, estiu, obres
Participació