Junts desbloqueja les primàries: Josep Maria Vallès serà l'alcaldable

Acord amb Carles Brugarolas, amb qui va empatar en el procés de primàries, per evitar esquinçar el partit

Brugarolas, Vallès, Turull i Fortuny, a l'acte d'anunci del pròxim alcaldable de JxSTC
Brugarolas, Vallès, Turull i Fortuny, a l'acte d'anunci del pròxim alcaldable de JxSTC | Sergi Baixas
28 de juliol del 2022
Actualitzat el 29 de juliol a les 12:20h

Fumata blanca. Després de gairebé un any de debat i diversos candidats, s'ha arribat a un acord. Josep Maria Vallès serà finalment l'alcaldable de JxSTC de cara a les pròximes eleccions municipals del 2023. Feia setmanes que Vallès i Carles Brugarolas -els dos candidats que van empatar a 75 vots en el procés de primàries- treballaven a porta tancada per arribar a un acord i evitar esquinçar el partit per la meitat. I just a les portes de l'estiu, les negociacions han donat resultat. 

"Hem enraonat molt per fer una candidatura forta i potent de persones compromeses, lleials i preparades", ha celebrat Vallès agraint el "pas al costat" de Brugarolas per facilitar l'entesa i començar a "endreçar" el partit. Un perfil que ha quedat reforçat durant els darrers mesos i que acabarà ocupant la tercera posició a la llista electoral. La segona posició, per mantenir la paritat de gènere, queda reservada per a Cristina Paraira. Aitor Arriaga també esgarraparà una de les altes posicions de la llista.

I és que el projecte d'acord, fonamentat a partir de grans eixos que s'hauran d'acabar de perfilar pròximament, buscarà que el "gran gruix dels votants de Junts s'hi sentin reflectits". A més, també dedicaran grans esforços per sumar la força d'altres partits "agermanables" com el PDECat i Centrem. "Al cap i a la fi, a les properes eleccions només tindrem dues opcions: o un govern liderat per Junts o un nou multigovern d'esquerres. I en aquest sentit, qualsevol element que pugui dividir el vot rema a favor de mantenir el que ja tenim", ha assenyalat Vallès amb el rumb posat a recuperar l'alcaldia santcugatenca.

Pel que fa al futur de Carmela Fortuny, aquesta ha desvelat que demà mateix renunciarà com a portaveu a favor de Vallès per a reforçar-lo com a candidat de cara a la campanya electoral i ha afegit que dona per finalitzada la seva etapa en la política local. "Acabaré el mandat, però no aniré a la pròxima llista electoral", ha avançat malgrat afirmar que donarà suport des de fora. "Em poso a disposició del partit", ha afirmat deixant la porta oberta a abandonar definitivament la vida política.

A l'acte d'anunci també ha participat el Secretari General de Junts per Catalunya, Jordi Turull, qui ha agraït l'actitud de Vallès i Brugarolas per arribar a un acord i evitar que "això acabés molt malament": "Heu sumat per multiplicar". "Us ajudarem amb el que faci falta", ha dit en la missió d'assolir l'objectiu de guanyar el consistori. 

"Som Junts i estem més forts que mai, preparats per construir un govern municipal fort i solvent per recuperar el Sant Cugat que estimem, una ciutat innovadora, amb il·lusió i que generi oportunitats pels joves", ha exposat el coordinador de Territori i Medi Ambient de JxSTC i cap local de la JNC, Àngel Segura, en declaracions a NacióSantCugat. "Per això, la JNC hi serem presents i més implicats que mai. Estem en acte de servei per Sant Cugat", ha rematat.

Confiança en Herrada per a mantenir l'EMD
Justament avui mateix, també s'ha fet públic que la candidata presidenciable de Junts a l'EMD de Valldoreix serà Susana Herrada. "Estic molt contenta d'assumir aquest repte i agraeixo la confiança que s'ha dipositat en mi, tant per part del partit com de l'actual president valldoreixenc Josep Puig", ha celebrat en declaracions a NacióSantCugat.

Pel que fa a la futura campanya electoral de la Vila amb una candidatura unitària d'esquerres, Herrada ha exposat que la millor manera de guanyar-la és "treballant i demostrant la feina feta des del govern de l'EMD". La intenció de teixir i reforçar les aliances amb PDECat i Centrem també es reproduirà a Valldoreix.