tribunals

Tres anys d'internament psiquiàtric per a l'assetjador santcugatenc de l'artista Paula Bonet

El condemnat, veí de Sant Cugat, va al·legar durant el judici que patia un trastorn mental erotomaniàtic

Víctor G., acusat d'assetjar Paula Bonet, acompanyat del seu advocat | Europa Press
per Bernat Surroca, Barcelona, Catalunya | 26 de juliol de 2022 a les 11:48 |
El jutge ha condemnat l'assetjador de Paula Bonet a tres anys d'internament psiquiàtric. Segons ha explicat l'advocada de l'artista, Carla Vall, l'home té prohibit acostar-se i comunicar-se amb Bonet durant els propers deu anys. El jutge ha condemnat l'home per tres delictes: assetjament, amenaces de violació, esquarterament i mort, i trencament continuat de les mesures cautelars, amb l'eximent de trastorn. Al judici, Víctor G. -veí de Sant Cugat va al·legar que patia un trastorn mental erotomaniàtic -pèrdua de control per deliris-.

"Avui veig la llum", ha dit Bonet a través de Twitter. "Estem molt contentes per haver pogut fer justícia; en aquesta societat no hi ha espai per a la misogínia", ha dit Vall. La Fiscalia demanava tres anys de presó per a l'agressor, i la defensa de Bonet en demanava quatre. La sentència també estableix una indemnització de prop de 4.000 euros per danys morals i despeses psicològiques.


L'assetjament va començar el 2019 i des d'aleshores Bonet ha interposat diverses denúncies, que no han pogut frenar-ho. La primera denúncia va arribar al gener de 2020. Al setembre del mateix any, Bonet va compartir a les xarxes noves agressions del mateix home, que s'ha arribat a presentar a la porta del seu taller.

L'octubre de 2021, l'agressor va entrar finalment a presó provisional després de saltar-se una ordre d'allunyament, i l'artista ho va celebrar a través de les xarxes socials. Poc abans del judici va sortir en llibertat, cosa que va obligar a Bonet a suspendre la seva agenda pública. Arran dels fets, la il·lustradora ha hagut de canviar de taller.

 

Participació