Desestimades les mesures cautelars per aturar la construcció de La Mirada al bosc de Volpelleres

No obstant això, ADENC i SOS anuncien que presentaran un recurs d'apel·lació contra aquesta resolució

Bosc de Volpelleres de Sant Cugat.
Bosc de Volpelleres de Sant Cugat. | Roger Navarro
25 de juliol del 2022
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:35h

Desestimades les mesures cautelars reclamades en el segon recurs contenciós-administratiu presentat per l'Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC) i SOS Bosc de Volpelleres. Així doncs, l'Ajuntament de Sant Cugat no tindria cap impediment legal per tirar endavant amb la construcció de la Mirada

Després que a finals de juny aquest recurs fos admès a tràmit, ara el Jutjat Contenciós número 8 de Barcelona ha resolt denegar les cautelars sol·licitades contra el consistori per bloquejar la construcció del futur centre escolar enmig de l'entorn natural i preservar l'ecosistema. Aquest s'havia presentat contra l'aprovació del projecte executiu de l'edifici de l'escola i l'aprovació de trasplantament d'arbrat i arbustos

No obstant això, ambdues entitats ecologistes ja han anunciat que presentaran un recurs d'apel·lació contra la resolució, ja que aquesta, consideren, "no motiva prou la denegació de la mesura, així com tampoc té en consideració els informes tècnics i pericials aportats que acrediten el perjudici que es causaria en cas que no s'aturi el projecte". 

"Considerem que és vital intentar aconseguir la suspensió cautelar d'aquests projectes, ja que si comencem l'execució de les actuacions de tala al bosc sense tenir una sentència ferma sobre si la nova ubicació és ajustada o no a dret, el dany que es causarà al bosc serà definitiu i es produirà un deteriorament irreversible dels hàbitats naturals que alberga", es llegeix en un comunicat emès aquesta tarda. 

Cal recordar que en aquest litigi judicial encara resta pendent de resoldre's un recurs presentat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en relació amb la modificació urbanística del planejament i un altre al Tribunal Català de Contractes contra l'anunci de licitació de les obres del projecte de tales i trasplantaments dins de la parcel·la on es preveu edificar la Mirada -l'anterior ja va ser rebutjat-.

La plataforma insisteix en "la necessitat de valorar un emplaçament fora del bosc del nou edifici" i evitar una "agressió". En la mateixa línia, reivindiquen la seva tasca per a "recuperar i preservar la identitat forestal i totes les funcionalitats ecosistèmiques del Bosc de Volpelleres, en benefici de tots, de la nostra salut, de la lluita contra el canvi climàtic i contra la pèrdua de biodiversitat".