El Transeines recupera la força amb una nova ruta anti-addicions de 800 km

El santcugatenc Àlex Florensa presenta la 4a edició del "tractament itinerant" per a drogodependents

Roda de premsa de la 4a edició del Transeines
Roda de premsa de la 4a edició del Transeines | Sergi Baixas
22 de juliol del 2022
Actualitzat a la 13:29h

El Transeines recupera la seva força després de dos anys marcats per la pandèmia amb una nova ruta anti-adiccions i "recuperapersones" de 800 km. En una roda de premsa a la seu local, el psicòleg clínic especialitzat en drogodependències Àlex Florensa ha presentat la 4a edició d'aquest "tractament itinerant" per a drogodepedents. "Enguany, els protagonistes seran els pacients". 

Així doncs, travessant Catalunya a peu del 23 d'agost al 24 de setembre, una desena d'usuaris del centre de recuperació començaran al Pont de Suert i finalitzaran a Alcanar. Durant el trajecte, cadascun dels 8 pacients participants tindrà un diari personal on cada dia treballarà de manera personal un valor per tal de recuperar tot allò que les addicions els van arravatar en el seu moment mentre "tocaven fons".

"Som malalts mentals i, com a tals, amb un tractament podem tornar a ser gent normal i sentir com ho fa tothom", ha reivindicat Florensa apel·lant a la importància d'aprendre a valorar les coses. "I per això, no hi ha res més potent que la natura", ha conclòs.

En la mateixa línia, cal assenyalar que en cadascun de la trentena de municipis on la comitiva farà parada, Florensa aprofitarà per oferir a la població una xerrada de conscienciació i sensibilització sobre la drogodependència; una malaltia, sovint, tabú. "Durant les últimes edicions sempre hem rebut una molt bona resposta per part dels ajuntaments", ha assegurat. 

Des de l'equip de govern, la regidora de Salut Gemma Aristoy i el regidor d'Esports Francesc Carol han reivindicat el valor d'aquesta iniciativa que pretén "remoure consciències" a partir d'un estil de vida que combina la salut personal i l'activitat esportiva. "Ens podem sentir ben orgullosos", han assegurat.

De la mateixa manera, els regidors també han avançat que de cara a la tardor se celebrarà una nova xerrada a Sant Cugat per escoltar les veus en primera persona de diversos supervivents d'aquesta malaltia que han passat pel Transeines.