Sant Cugat insta la Generalitat a destinar el 25% del pressupost sanitari a l'atenció primària

En la mateixa línia, també reclama que s'incrementin de forma progressiva els recursos materials i personals per donar resposta a les necessitats de la ciutadania

Un mosso a l'interior de l'equipament durant l'ocupació del consultori de les Planes
Un mosso a l'interior de l'equipament durant l'ocupació del consultori de les Planes | Sergi Baixas
19 de juliol del 2022

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès insta a la Generalitat que destini, com a mínim, el 25% del pressupost sanitari a l'atenció primària -actualment està en un 17%-, tal com recomana l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Tanmateix, una vegada assolit aquest objectiu, també reclama incrementar de forma progressiva els recursos materials i personals per donar resposta a les necessitats de la ciutadania en el seu dret d'accés a una salut digne i de qualitat. Un sector que, sobretot després de la pandèmia, ha quedat tocat i infradotat.

Així ha quedat recollit durant el ple ordinari de juliol del consistori vallesà a través d'una moció proposada per Amnistia Internacional Catalunya, Medicus Mundi Mediterrània, Rebel·lió Atenció Primària, Fòrum Català de l'Atenció Primària (FOCAP), Marea Blanca de Catalunya i Metges de Catalunya, que ha estat aprovada per unanimitat. El text també reclama garantir la transparència del pressupost i sol·licita que es detalli quines són exactament el conjunt de despeses.

Tot plegat s'emmarca en un context on recentment també s'ha reclamat la reobertura en horari complet de tots els CAP i consultoris de la ciutat, inclús durant els mesos d'estiu després d'una petició del propi Parlament.