Reconvertim demana participar del conveni d'Incàsol «abans que estigui tot lligat»

La portaveu de l'entitat, Mireia Gascón, ha sol·licitat que l'entitat tingui "capacitat d'incidència" en l'escrit

El camp de golf abandonat de Can Sant Joan, per dins
El camp de golf abandonat de Can Sant Joan, per dins | Cedida
19 de juliol del 2022
Actualitzat a les 12:54h

La Plataforma Reconvertim el Golf de Can Sant Joan s'ha personat aquest dilluns durant el ple ordinari de juliol de l'Ajuntament de Sant Cugat. Durant el torn de l'Audiència Pública, la portaveu de l'entitat, Mireia Gascón, ha sol·licitat al govern poder participar de l'elaboració del conveni que s'està treballant a dia d'avui amb l'Incasòl -propietària dels terrenys- per definir conjuntament els usos del sòl i les reparticions de l'espai.

En aquesta mateixa línia, Gascón ha demanat tenir una comunicació més fluida amb l'executiu santcugatenc i agendar aviat una reunió per tenir "capacitat d'incidència". 

En el torn de respostes, l'alcaldessa Mireia Ingla ha reivindicat el posicionament públic "clar, diàfan i des del minut zero" del govern de rebuig a la represa de l'activitat golfista. La batllessa ha apuntat que, a hores d'ara, estan acabant de treballar amb l'Incasòl un primer esborrany que "no veiem massa clar".

"Estem en la fase inicial del conveni i acabant de posar negre sobre blanc", ha apuntat la republicana per acabar de definir aspectes com el manteniment, accessos i seguretat del futur parc públic. Una vegada s'hagin acordat, Ingla s'ha compromès a trobar-se amb Reconvertim.

No obstant això, Gascón ha mostrat les seves reticències perquè tem que una vegada s'hagi acordat la proposta amb l'Incasòl, "ja estigui tot massa lligat". De la mateixa manera, ha instat a protegir especialment l'entorn del Torrent dels Alous