Oriol Sánchez pren possessió com a nou regidor de Joventut i Participació

El nomenament del cupaire respon al relleu "natural" del partit després de la marxa de la tinenta d'alcaldia Núria Gibert

Oriol Sánchez prenent possessió del càrrec
Oriol Sánchez prenent possessió del càrrec | Albert Canalejo - Aj. de Sant Cugat
18 de juliol del 2022
Actualitzat a les 16:31h

Oriol Sánchez ja és el nou regidor de les àrees de Joventut (compartida amb Alba Gordó), Participació i Barris de l'Ajuntament de Sant Cugat. El cupaire ha pres possessió del càrrec aquesta tarda de dilluns durant l'inici del ple ordinari de juliol. Sánchez ha jurat el nomenament per "imperatiu legal" i amb lleialtat exclusiva "al nostre poble"

Aquest moviment, treballat des de feia mesos per part d'assemblea local dels anticapitalistes, respon a la reestructuració interna de la CUP derivada de la marxa de la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Seguretat i Infància, Núria Gibert, davant del límit dels dos mandats a menys d'un any de les eleccions municipals. Una renúncia que respon a un "relleu natural" en l'àmbit de la representació institucional amb la voluntat de "socialitzar el coneixement pel bé de la transformació social". 

En el nou cartipàs del tripartit (ERC, PSC i CUP), Marco Simarro esdevé el nou portaveu de la formació i assumeix el conjunt de carteres de Gibert. Per la seva banda, Sánchez recull les àrees que fins ara liderava Simarro. 
 

Oriol Sánchez, el nou fitxatge de la CUP Sant Cugat amb els seus companys de partit Foto: Sergi Baixas


"En Marco em deixa un bon escenari per continuar treballant", ja va exposar en el seu moment Sánchez amb la idea de mantenir una línia continuista que, ha afirmat, està donant bons resultats. En aquest sentit, reivindicava la necessitat de continuar donant pes a les àrees de Joventut, Participació i Barris per tal de "corregir un greuge històric de menysteniment o, en tot cas, poca priorització". En aquesta línia, es brandava el desplegament del programa del Pla Local de Joventut, el reforç dels Pressupostos Participatius i la convocatòria d'una futura Assemblea Ciutadana abans d'acabar el mandat. 

Qui és Oriol Sánchez?

Sociòleg i analista de dades, Sánchez (Vilanova i la Geltrú, 1985) va aterrar a Sant Cugat l'any 2012. Des de jove ja s'havia involucrat en diversos moviments estudiantils i socials del país i aviat va acabar afiliant-se a les Candidatures d'Unitat Popular (CUP). A les eleccions municipals del 2019, el seu nom apareixia en la vuitena posició en la llista electoral local de la CUP. També ha participat en espais de la ciutat com el Quinto, la Festa Major Alternativa o Cal Temerari.

La seva successió s'ha cuinat des de fa temps i ha estat aprovada per l'assemblea local del partit. L'objectiu era treballar aquest relleu amb "rigor i temps" perquè "no penalitzés" les polítiques que s'estan promovent des del govern i ja va arribar amb bagatge i coneixements. El seu nomenament tindrà lloc durant el pròxim ple ordinari de juliol amb la posterior reestructuració del cartipàs per part de l'alcaldessa Mireia Ingla per efectuar la nova delegació de competències.