Llum verda al futur camí escolar (amb carril bici) de la Floresta

Amb un cost d'1 milió d'euros i una llargada de 950 metres, servirà per unificar i completar aquest itinerari entre aquests dos punts del barri

Imatge digital del futur camí escolar de la Floresta
Imatge digital del futur camí escolar de la Floresta | Aj. de Sant Cugat
18 de juliol del 2022
Actualitzat a les 17:43h

Pas endavant per donar resposta a una "reivindicació històrica" de la Floresta. Després de desestimar-se les tres al·legacions presentades, el ple ordinari de juliol ha donat llum verda a l'aprovació definitiva del projecte executiu d'adequació del camí escolar del barri santcugatenc entre el Pont del Diari i el CEIP La Floresta.

El projecte, amb un cost d'1 milió d'euros i una llargada de 950 metres, servirà per unificar i completar aquest itinerari entre aquests dos punts de la ciutat. Segons la tinència d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, l'objectiu és "prioritzar les persones davant del trànsit rodat", facilitant un accés segur perquè infants i famílies puguin anar a l'escola a peu o amb bicicleta. "Un dels compromisos d'aquest govern era implicar-se i donar respostes a les deficiències històriques dels barris de la ciutat", ha esgrimit el republicà.

Una mesura que, de retruc, promourà una mobilitat més sostenible al districte enfront del cotxe privat i que respon a l'estratègia del tripartit per fomentar un municipi més saludable, amb la pacificació dels entorns escolars i la consolidació d'una xarxa de carrils bici
 

Mapejat del recorregut a adequar


El projecte inclou: la pavimentació, la reordenació de la calçada amb la senyalització viària corresponent, la renovació de la xarxa d'enllumenat públic i del clavegueram i la millora puntual dels serveis que transcorren per sota.

Així doncs, ara el proper pas és preparar la licitació d'obres amb la previsió d'iniciar-la durant el primer semestre del 2023 i amb una execució prevista de 8 mesos.