1 de 10
ple municipal

«Una fita històrica»: Valldoreix s'incorpora amb veu i vot al Consorci del Parc Natural de Collserola

El govern celebra la incorporació de la Casa de la Vila a l'Assemblea General de l'òrgan de la Serra

El Parc Natural de Collserola | DIBA
per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 14 de juliol de 2022 a les 17:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després d'un any d'aprovacions a totes les administracions de l'òrgan, finalment ja és efectiu. L'EMD de Valldoreix s'integra amb veu i vot al Consorci del Parc Natural de Collserola. Una llarga reivindicació de l'Entitat Municipal Descentralitzada que feia anys que s'estava perseguint en tenir el conjunt de la Vila a menys de 500 metres de les masses forestals de la Serra.

"Una fita històrica", han celebrat el president de l'EMD, Josep Puig, i la vocal de Medi Ambient, Susana Casta, agraint la implicació de l'Ajuntament de Sant Cugat. Així doncs, Valldoreix podrà intervenir en la presa de decisions sobre una part important del seu territori. Amb la seva incorporació, l'ens valldoreixenc passarà a tenir dret de vot -fins ara només hi tenia veu- en totes les decisions que s'adoptin en el marc del consorci.


Valldoreix es converteix en membre de ple dret del Consorci del Parc Natural de Collserola, juntament amb la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat. També en formen part els nou municipis que, com la vila de Valldoreix, tenen una porció del seu terme municipal dins del parc: Papiol, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Barcelona, Montcada i Reixac, Cerdanyola i Sant Cugat del Vallès. 

En les votacions, els representants de la Generalitat de Catalunya, dels Ajuntaments i de l'EMD de Valldoreix tindran 1 vot cadascun, mentre que la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona tindran 3 vots cadascun. 

 

 

Participació