El tripartit, valorat amb un 5,5

L'Ajuntament ha presentat els resultats del tercer i últim bloc del 44è Observatori Sociològic de Sant Cugat

Mireia Ingla, Pere Soler i Núria Gibert en una roda de premsa
Mireia Ingla, Pere Soler i Núria Gibert en una roda de premsa | Lali Puig/ Aj. de Sant Cugat
13 de juliol del 2022
Actualitzat el 14 de juliol a la 1:06h

El tripartit no aconsegueix alçar el cap i treu una nota mitjana d'un 5,5 en l'última valoració de l'actuació de l'executiu municipal, enfront de la mitjana del 6,8 dels governs convergents. Així es desprèn dels resultats del 44è Observatori Sociològic de Sant Cugat, elaborat a partir de 1.080 enquestes telefòniques aleatòries i estratificades entre el 18 de febrer i el 10 de març del 2022 a diversos veïns del municipi i amb un focus grup d'una trentena de participants.

Una pobra evolució que no ha aconseguit experimentar una remuntada durant els tres primers anys de la coalició d'esquerres al consistori i que també coincideix amb una valoració a la baixa del paper de l'alcaldessa Mireia Ingla (ERC), que s'ubica ara en un 5,4; i és que ambdues notes han registrat una caiguda d'un 0,1 respecte a l'anterior onada de juliol del 2021. Aquesta última xifra de la batllessa republicana topa amb la valoració de l'exalcaldessa i portaveu del principal grup de l'oposició, Carmela Fortuny (JxSTC), que rep una nota d'un 6,1. Pel que fa a la resta de formacions, Núria Gibert (CUP) se situa en un 5,2; Pere Soler (PSC) en un 5; i Aldo Ciprian (Cs) en un 3,4.

Les actuacions del tripartit
Pel que fa al coneixement de les actuacions que s'han dut a terme durant aquest mandat al municipi: el 83% saben de laZona de Baixes Emissions i del nou tram de carril bici a l'avinguda de Rius i Taulet; el 74% de les activitats de Nadal i de la nova rotonda de l'Hipòdrom; i al voltant d'un 63% de la compra de la Masia de Torre Negrai de la campanya de reactivació del comerç local "Gràcies, compra a Sant Cugat".

D'aquestes, les actuacions que han rebut millor nota són les activitats nadalenques amb un 7,35; la campanya "Gràcies, compra a Sant Cugat" amb un 7,16; l'adquisició de la masia de Torre Negra (6,75) i la implementació de la Zona de Baixes Emissions (5,4). Per contra, el nou tram de carril bici de Rius i Taulet no ha acabat d'agradar massa amb un 4,99, així com lanova rotonda de l'Hipòdrom que rep un 4,75.

Per altra banda, pel que fa a actuacions positives impulsades des de l'Ajuntament, l’estudi recull els carrils bici (que passa a primera posició creixent del 5’5 al 10’4%), les zones verdes i els parcs (7’8%) i treure cotxes d’altes emissions (4’7%). Com a aspectes negatius s’assenyala les normes de control de bicis i els carrils bici (14’8%), el trànsit (7’4%) i la neteja del municipi (7’3%).

Presentació del bloc 3 de la 44a Onada by Sergi Baixas on Scribd