Incendi a la Serra de Galliners, a Sant Cugat

Els cossos d'emergències l'han pogut extingir passades les 19h

Imatge aèria del foc a la Serra de Galliners
Imatge aèria del foc a la Serra de Galliners | TW/@bomberscat
Marta Casas / Anna Mira
08 de juliol del 2022
Actualitzat a les 19:30h
Aquesta tarda, els serveis d'emergències han treballat en un foc que s'ha declarat pocs minuts abans de les 16h a la Serra de Galliners, al terme municipal de Sant Cugat.

Al lloc s'hi han desplaçat 4 mitjans aeris - dos avions de vigilància i atac i dos helicòpters - i 11 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, i també diverses dotacions dels serveis d'emergència: dues de Protecció Civil, una de l'Agrupació de Defensa Forestal, cinc de Policia Local, dues de Mossos d'Esquadra i una d'Agents Rurals. També s'ha activat el Pla de protecció civil municipal en fase d'alerta.

El foc forestal, que els Bombers han donat per estabilitzat cap a les 17h i ha quedat extingit passades les 19h, ha afectat una superfície d'uns 4.000 metres quadrats, segons dades del Grup d'Intervenció d'Emergències de l'ADF i els Agents Rurals.
 

Agents de Protecció Civil remullant l'incendi de la Serra de Galliners Foto: Protecció Civil


Segons ha pogut saber NacióSantCugat, hi ha hagut una persona intoxicada per inhalació de fum, però que no ha requerit trasllat, i un agent de policia ferit per la mossegada d'un gos que intentava treure d'un cotxe.
 

Efectius treballant a la zona de l'incendi Foto: Ajuntament de Sant Cugat


Pel que fa als danys materials, no hi ha hagut cap afectació a habitatges més enllà d'alguns elements de mobiliari a l'exterior d'una de les cases de la urbanització, i també un vehicle que es trobava dins d'una finca.