unipau

S'inaugura el 37è Curs d'Estiu de la Unipau, centrat en el Sahel

Fins al 13 de juliol, hi haurà més d'una vintena de conferències

Dagauh Komenan, historiador ivorià, inaugura el 37è Curs d'Estiu de la Unipau | Twitter/@UniPau
per NacióSantCugat, Sant Cugat, Catalunya | 8 de juliol de 2022 a les 09:49 |
Ja s'ha donat el tret de sortida al 37è Curs d'Estiu de la Unipau, que tindrà lloc fins al pròxim 13 de juliol a la seu de la Unió SantCugatenca i que enguany se centrarà en el Sahel, frontera imposada.

A la inauguració participen l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla; la presidenta de la Unipau, Neus Sotomayor; el president de l'Institut Català Internacional per la Pau, Xavier Masllorens, i el president de la Unió Santcugatenca, David Pujol.


La conferència inaugural va ser a càrrec de l'historiador ivorià Dagaugh Komenan, que va explicar com Entendre el Sahel. Es tracta d'una regió de tres milions de quilòmetres quadrats i una població de 150 milions de persones que es duplicarà en els pròxims 30 anys, i que és l'escenari de la major part de conflictes militars del planeta. A més, la zona està afectada per una desertificació creixent, i per moviments de població immensos i inèdits.La programació completa del curs es pot consultar a la web de la Unipau, i els vídeos de les ponències es podran recuperar al canal de Youtube de l'entitat presidida per Arcadi Oliveras

 

Participació