El Digital Impulse Hub rep el «Seal of Excellence» de la Comissió Europea

Aquesta distinció li permetrà tenir accés a convocatòries restringides del Digital Europe Programme

Representants de les institucions que formen part del DIH
Representants de les institucions que formen part del DIH | DIH
Redacció
07 de juliol del 2022
Actualitzat a les 10:50h
El Digital Impuls Hub (DIH), projecte que compta amb la participació de l'Ajuntament de Sant Cugat, ha rebut el Seal of Excellence per part de la Comissió Europea per formar part de la xarxa European Digital Innovation Hubs, del Digital Europe Programme, i ha rebut una qualificació de 13 punts sobre 15, que suposa que és distingit com un "projecte d'alta qualitat". Com a membre de ple dret de la xarxa de hubs digitals, el DIH pot participar a les convocatòries restringides del Digital Europe Programme.

La resolució de la Comissió Europea destaca que el DIH és un projecte consolidat i que s'adapta totalment als requisits de la convocatòria del Digital Europe Programme per contribuir al progrés de la digitalització de les empreses i administracions catalanes, i remarca que contribuirà a complir els objectius de digitalització de la UE en tots els seus vessants d'actuació. També han valorat les aliances entre els diversos socis del DIH, professionals i amb experiència, i també la seva capacitat de planificació i distribució de rols al pla d'actuació de la UE en matèria de digitalització.

El DIH, però, no rebrà finançament directe de la Comissió Europea, ja que ho farà a través del projecte DIH4CAT, liderat per la Generalitat, a causa de les restriccions pressupostàries per distribució territorial de la convocatòria. La Comissió Europea ha emplaçat els socis fundadors a obtenir altres fonts de finançament, com per exemple els fons alternatius estatals dels fons Next Generation. Els tràmits per poder comptar amb el finançament estatal del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital ja han començat.

A més de les entitats fundadores, l’ecosistema del Digital Impulse Hub compta amb les següents entitats com a col·laboradores: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Ajuntament de Tarragona, CaixaBank, Clúster Audiovisual de Catalunya, Comertia, Datision, EdutechCluster, Enterprise Europe Network (EEN), GenTIC, GFT, IMANcorp Foundation, La Salle Universitat Ramon Llull, Ricoh, Seed&Click!, TecnoCampus, Telefónica, Universitat de Girona i Universitat Rovira i Virgili. També compta amb una xarxa internacional de col·laboradors: Digital Accelerator of Latvia (Letònia), Digital Innovation Zone Romania (Romania), EDIH HPC-DA (Alemanya), EDIH ON (Alemanya), EDIH4URBANSAVE Hamburg (Alemanya), EDITH South Hesse (Alemanya), EDTech Station (Bèlgica), GRdigiGOV (Grècia), Rebrain Western Greece (Grècia) i Smart Secure Cities (Polònia).

Els socis fundadors del DIH són la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia, la Universitat Oberta de Catalunya, el Consorci Localret, els Ajuntaments de Rubí, Terrassa i Sant Cugat del Vallès, el Consell General de Cambres de Catalunya i la Cambra de Terrassa.