L'Ajuntament desenvolupa un nou servei d'assessorament per promoure la digitalització d'empreses i comerços

El servei analitza les necessitats i fa propostes de transformació digital a la mida de cada negoci

 Comerç electrònic
Comerç electrònic | Adrià Costa
NacióSantCugat
06 de juliol del 2022
L'Ajuntament de Sant Cugat ha posat en marxa un nou servei d'assessorament individualitzat adreçat a empreses i comerços locals per promoure la seva digitalització. "La transformació digital és un dels reptes que les empreses i en especial el comerç tenen en l’actualitat, no només per a la seva supervivència sinó de cara a la seva consolidació i creixement, en adaptació a allò que la societat en demanda", ha assenyalat la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila.

Amb sis hores de dedicació per part d'una consultora especialitzada, la voluntat és impulsar la presència i visibilitat a Internet, el màrqueting i la comunicació en línia, l'obertura de nous canals de venda i la millora dels processos de gestió. "Amb aquest servei especialitzat, l'OAE apropa els negocis de manera personalitzada a les noves tecnologies, acompanyant-los cap a noves formes de gestió dels negocis que els duran a millorar la seva competitivitat, augmentar la seva productivitat i reduir les despeses", ha remarcat Vila.

Tanmateix, es treballarà en quatre fases diferenciades: diagnosi -anàlisi de la situació i detecció de carències i necessitats-; definició -assessorament en la definició i proposta de les accions concretes a dur a terme més adients per a cada negoci-; planificació -elaboració d'un pla de digitalització específic, definint actuacions i propostes d'implantació a curt i mitjà termini- i recomanació -s'inclou la recomanació específica de les solucions a sol·licitar amb el bonus Kit Digital.
 
Kit Digital és una iniciativa del govern espanyol, que amb fons NextGeneration ofereix una subvenció a les empreses que busca afavorir el seu creixement mitjançant serveis i recursos de digitalització, amb imports de fins a 6.000€ per a empreses de 3 a 9 persones treballadores, i fins a 2.000€ per a persones autònomes o 2 persones treballadores.

El servei, que compta amb el finançament de la Diputació de Barcelona a través del programa "Talent, Treball i Tecnologia", serà actiu fins al 31 de desembre de 2022 o fins a exhaurir el pressupost. Es pot sol·licitar a partir d’avui dimecres 6 de juliol a través d’aquest formulari.