La Festa Major s'acomiada amb «èxit de públic» i sense greus incidències

L'Ajuntament de Sant Cugat valora molt positivament l'"ambient festiu" al conjunt dels espais i assegura que pretén consolidar algunes de les noves propostes

Els castells de foc posen punt final a sis dies de Festa Major
Els castells de foc posen punt final a sis dies de Festa Major | Aj. de Sant Cugat - Albert Canalejo
S.B.
05 de juliol del 2022
Actualitzat el 13 de juny del 2023 a la 13:26h

"Èxit de públic" a la Festa Major de Sant Cugat 2022. Després d'una versió estesa de sis dies amb més de 200 activitats programades, l'Ajuntament ha valorat molt positivament l'"ambient festiu" al conjunt dels espais i agraeix la col·laboració de la seixantena d'entitats locals participants en la seva organització. 


En aquesta línia, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha celebrat: "Després de dos anys, tothom tenia moltes ganes de gaudir de la Festa. Es veia gent feliç, cadascú gaudint de la festa a la seva manera". Tanmateix, la republicana ha afegit: "Els nous espais i les noves propostes han tingut molt bona acollida cosa que estudiarem de cara a consolidar-les per a anys vinents". 

Sobre aquestes, Madrona ha destacat el Parc Jove de l'Arborètum com a espai de referència dels joves i dels grans concerts; la reubicació de la Taverna al parc de Ramon Barnils; el Parc Central per acollir les activitats diürnes; el Celler Modernista com a plaça del Jazz; l'acollida de la Fira d'Atraccions i la rebuda del Xiringuit-ú; entre d'altres. També s'ha reivindicat l'Espai Arrel en el desenvolupament de propostes de la cultura popular i la compaginació amb la Festa Major Alternativa (FMA) a la Rambla del Celler.
 

Els Gausacs, durant la Festa Major de Sant Cugat Foto: Albert Canalejo - Aj. de Sant Cugat


En nombre d'assistents, destaquen el Castell de Focs, el concert de La Pegatina (6.000), el concurs d'arrossos (5.000), el Racó Infantil (5.000), elCorrefoc (4.000), el concert de De Mortimers (3.500); els Castellers (3.000); elPaga-li, Joan (2.500); l'Estovallada (1.500) i les actuacions de l'Esbart, Grup Mediterrània i La Lira (més de 800). 

En general, la Festa Major s'ha desenvolupat sense greus incidències amb el paper clau dels punts lila i groc. Pel que fa a la Creu Roja, l'entitat xifra en una cinquantena les atencions mèdiques -majoritàriament lleus entre marejos, contusions i intoxicacions etíliques-.