atur

GRÀFIC | La baixada de l'atur s'estanca a Sant Cugat després de registrar el mínim històric

Durant aquest darrer mes de juny s'han registrat 5 persones més a les llistes locals de l'atur

Un grup de ciutadans fa cua al Servei d'Ocupació de Catalunya, al carrer Sepúlveda, l'octubre del 2018 | ACN
per Sergi Baixas, Sant Cugat, Catalunya | 5 de juliol de 2022 a les 12:09 |

Finalment, la ratxa s'ha trencat. Després de registrar diversos mínims històrics consecutius, aquest més de juny la xifra ha pujat lleugerament amb cinc nous aturats. Segons les dades de l'Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, el passat mes de juny es va tancar amb 2.255 desocupats, cosa que encara significa tan sols el 5,1% de la població activa -sense contemplar-se la figura de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO)-.


 
 
ATUR VALLÈS OCC

InfogramNo obstant això, aquest lleuger increment ha posat fi a la tendència a la baixa que s'havia observat al llarg dels darrers mesos i que inclús havia aconseguit marcar el nombre absolut més baix pel que fa al nombre d'aturats a la ciutat des de l'any 2010.  
No obstant això, aquest irrisori augment no s'ha reproduït al conjunt de la comarca ni del país que tornen a registrar una caiguda dels nivells d'atur. Rellevants han estat els resultats de les cocapitals de Terrassa i Sabadell que han registrat un descens absolut en el nombre d'aturats de 381 i 273, respectivament. Rubí, també ha gaudit d'una caiguda de 146 persones en les llistes de l'atur. 


A més a més, aquesta tendència a la baixa també s'ha visualitzat en el nombre d'aturats total del Vallès Occidental que s'ha desplomat en més de 1.170 persones; mentre que al conjunt de Catalunya l'atur també ha caigut en gairebé 10.000. 

Altres notícies que et poden interessar

​​​
​​​

 

Participació