1 de 10
Ciutat

Admès a tràmit un nou recurs per frenar la construcció de La Mirada al bosc de Volpelleres

ADENC i SOS han presentat un segon recurs contra l'aprovació del projecte bàsic de l'obra i del projecte de trasplantament d'arbrat i arbustos

Bosc de Volpelleres de Sant Cugat. | Roger Navarro
per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 4 de juliol de 2022 a les 18:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El segon recurs contenciós-administratiu presentat per l'Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC) i SOS Bosc de Volpelleres ha estat admès a tràmit. Així doncs, s'estén la via judicial amb el mateix objectiu últim: bloquejar la construcció del nou edifici de la Mirada enmig de l'entorn natural i preservar el seu ecosistema. 

Les dues entitats ecologistes han informat aquest migdia de l'admissió d'un nou recurs independent al Jutjat Contenciós Administratiu en contra de l'aprovació del projecte executiu de l'edifici i del projecte de trasplantament de l'arbrat i arbustos. Amb la seva interposició, també han reclamat l'adopció de mesures cautelars per evitar que es faci cap passa endavant mentre es resolgui.


A més a més, també han anunciat la "immediata presentació d'un recurs especial davant del Tribunal Català de Contractes contra la licitació de les obres del projecte de tales i transplantaments d'arbres dins de la parcel·la en qüestió". L'anterior va ser rebutjat.

Cal recordar que el recurs del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en relació amb la modificació urbanística del planejament continua el seu curs encara resta pendent de resolució.


A través d'un comunicat, la plataforma insisteix en "la necessitat de valorar un emplaçament fora del bosc del nou edifici" i evitar una "agressió". En la mateixa línia, reivindiquen la seva tasca per a "recuperar i preservar la identitat forestal i totes les funcionalitats ecosistèmiques del Bosc de Volpelleres, en benefici de tots, de la nostra salut, de la lluita contra el canvi climàtic i contra la pèrdua de biodiversitat".   

 

Participació