Les primàries de JxSTC acaben en empat a 75 vots entre Vallès i Brugarolas

Els dos alcaldables s'han emplaçat a continuar treballant plegats per garantir la unitat i consensuar una nova proposta

Els alcaldables de JxSTC, Josep Maria Vallès i Carles Brugarolas
Els alcaldables de JxSTC, Josep Maria Vallès i Carles Brugarolas | JxSTC
01 de juliol del 2022
Actualitzat a les 17:27h

Encara no hi ha vencedor a les primàries de JxSTC. Josep Maria Vallès i Carles Brugarolas han empatat en el duel amb exactament un 50% dels vots cadascun (75 i 75 vots per a cada candidat). I és que el surrealisme cupaire s'ha infiltrat a les venes dels neoconvergents santcugatencs que han acabat imitant l'escenari dels 1.515 vots que va tenir lloc durant l'assemblea nacional dels antisistema quan decidien entre donar llum verda o bloquejar la investidura del president Artur Mas l'any 2015.

Segons ha informat el partit local, amb una participació del 75% dels afiliats, l'empat absolutament tècnic no permet donar pas a un guanyador clar. Davant d'aquesta situació, els dos alcaldables han manifestat que "ha guanyat el partit" i s'han conjurat a continuar treballant per garantir la unitat i el "fair play" que, apunten, han mantingut durant tota la campanya. 

No obstant això, també s'han emplaçat a trobar-se la setmana vinent per consensuar una nova proposta que, ara sí, determini qui acabarà encapçalant la llista electoral de JxSTC de cara a les eleccions municipals del 2023 amb l'objectiu de reconquistar el govern de Sant Cugat de les mans del govern d'esquerres.

Un llarg procés intern
Així doncs, es continua allargant un procés que està durant prop d'un any i que ha tingut diverses postulacions i, en conseqüència, diverses baixes. En un primer moment, va caure amb certa polèmica l'exalcaldessa Carmela Fortuny i, mesos més tard, també ho acabaria fent la jove candidatura d'Aitor Arriaga que, malgrat arribar al marge d'avals necessaris, va decidir retirar-se a favor de la unitat interna de la formació avalant la llista de Brugarolas.

Hi haurà ampliació.