Valents es consolida a Sant Cugat: «Venim a governar i a fer fora als independentistes»

Amb la mirada posada a les eleccions municipals del 2023, la nova formació liderada per Eva Parera comptarà amb Silvia Tusell com a presidenta de la junta local

Eva Parera i Silvia Tusell, davant de l'Ajuntament de Sant Cugat
Eva Parera i Silvia Tusell, davant de l'Ajuntament de Sant Cugat | Sergi Baixas
30 de juny del 2022
Actualitzat el 01 de juliol a les 12:51h

"Valents és un projecte que ha vingut a canviar la política a Catalunya", ha iniciat Eva Parera, la presidenta de la nova formació política, en l'acte de presentació de la junta local de Sant Cugat davant de les portes de l'Ajuntament. "Estem governants per gent que prioritza projectes que són irrealitzables i que no tenen cabuda en una democràcia com Espanya. Necessitem polítiques útils per la gent", ha esbitzat carregant contra l'"inoperatiu" tripartit d'esquerres.

"Tenim moltíssimes opcions per poder arribar a governar", han afirmat amb la mirada posada a les eleccions municipals del 2023. Una carrera que, reconeixen, juguen a contrarellotge a l'hora de consolidar un programa sòlid i de futur fonamentat en les bases del "constitucionalisme liberal" que estan intentant desplegar aquests dies arreu de Catalunya.

Pel que fa a Sant Cugat, la recentment nomenada presidenta de la junta local, Silvia Tusell -que va figurar com a número 4 a la llista electoral de Cs a les eleccions locals del 2019-, assegura que van observar un nínxol d'oportunitat per poder treure uns bons resultats. "Ara començarem el procés de captació d'afiliats. La cosa rutlla i, suposem, anirà bé", ha ressaltat optimista. 

En relació a les especificitats del programa, Tusell ha apuntat que Sant Cugat és una ciutat que ha experimentat un creixement exponencial pel que fa al nombre d'habitants on s'agreugen diversos problemes com ara una mobilitat "col·lapsada", les "diferències" entre els districtes del municipi i una creixent inseguretat. "L'Ajuntament no està a l'altura", ha sentenciat. 

Per la seva banda, Parera també ha insistit en la qüestió de la seguretat, afirmant que a Sant Cugat cada any els nivells de delinqüència són més elevats i on s'observa un augment de les okupacions de "forma molt i molt intensa". I sobre aquesta pràctica,"l'Ajuntament és més còmplice que combatent", ha asseverat. Cal recordar que lesdades locals del balanç delinqüencial del 2021 desmenteixen aquestes afirmacions i que, en relació alsíndexs d'okupacions, tampoc es correspon aquest creixement denunciat; al contrari, s'indica que s'han desplomat. 

"No hem vingut a ser la crossa de ningú"
"Valents té tota la voluntat de governar allà on es presenti. Anem a per totes" ha respost Parera a la pregunta de quines altres forces polítiques serien l'aliat natural del partit. "No hem vingut a ser la crossa de ningú", ha afegit. Tanmateix, sí tenen una cosa clara. "Veto absolut als independentistes", ha subratllat qualificant el projecte sobiranista d'"immensa estafa que obvia les polítiques necessàries per a la ciutadania". 

"Estem a les portes d'una crisi econòmica molt greu i aquí no podem estar per a grans discursos, pancartes i coses inventades", ha criticat cridant a solucionar els problemes i a generar riquesa al municipi. "Que el populisme el vagin a fer al carrer, però no a les institucions. Ni parlar-ne", ha sentenciat. Després de l'estiu, el partit presentarà el seu alcaldable a Sant Cugat.

Parera, un currículum multicolor
Parera, que fins al mes de febrer va ser diputada al Parlament pel Partit Popular (PP), també va figurar en les últimes eleccions municipals la llista que va encapçalar Manuel Valls -una coalició entre Barcelona pel Canvi, la marca creada per l'exprimer ministre francès, i Ciutadans-. Prèviament, també va ser exsenadora per CiU i exdirigent d'Unió Democràtica (UDC).