El duel de Vallès i Brugarolas per capitanejar JxSTC

Prop de 200 afiliats escolliran durant les pròximes hores qui serà l'alcaldable del partit més votat a la ciutat

Els alcaldables de JxSTC, Josep Maria Vallès i Carles Brugarolas
Els alcaldables de JxSTC, Josep Maria Vallès i Carles Brugarolas
30 de juny del 2022
Actualitzat a les 16:26h

Primer va caure -o van empènyer- Carmela Fortuny i mesos més tard, sota les seves mateixes ales acabaria naixent, per també acabar morint prematurament, la jove candidatura d'Aitor Arriaga. La línia de successió continuista sembla que no està a l'ordre del dia del quadern de bitàcola; i és que durant els darrers mesos, la majoria d'afiliats han mantingut la seva mirada posada en el coup d'état particular de dos oficials -regidors- que van postular-se unilateralment farà gairebé un any per esdevenir el pròxim capità del vaixell de JxSTC. Aires de canvi a la nau més gran de la ciutat. 

Josep Maria Vallès i Carles Brugarolas -que en un inici havien temptejat inclús anar plegats per fer front a la revalidació de l'exalcaldessa- han acabat acaparant l'atenció de la tripulació i aquests, sense perdre un instant, s'han deixat la pell en assegurar-se els seus respectius suports sota coberta. I així es corroborava fa un parell de setmanes amb l'ajustat resultat dels avals que atorgava una estreta victòria al primer amb el 35% dels vots mentre que el segon el seguia de molt a prop amb un 34%.

Des de popa, el tercer candidat Arriaga veia impotent com se li escapolien les primeres posicions del podi, tot i que ho feia amb un resultat, en cap cas a menystenir, d'un substancial 28%. Però cal recordar que en aquest joc de trons, abans inclús d'anunciar-se les xifres dels avals, el de Can Cortés decidia penjar les botes amb antelació oferint també, de retruc, un controvertit testament: el seu suport i confiança a la candidatura de Brugarolas. 

Un moviment, on s'intueix certa voluntat de desbancar Vallès a qualsevol preu, que podria acabar esdevenint un regal enverinat que afecti més al veterà regidor del que el podria ajudar. De totes maneres, amb un previst ajustat marcador, sortirem de dubtes aquest divendres quan, finalment, després d'un llarg i cru procediment intern de primàries, es revelarà qui aconseguirà amarrar-se la capitania del buc de JxSTC amb l'horitzó fixat a recuperar l'anhelat Ajuntament de Sant Cugat.