El Dia de l'Orgull es conjura en la lluita contra les agressions LGTBIfòbiques

El col·lectiu santcugatenc demana fer de la Festa Major un espai segur per a tothom

Luke Gómez i Gisela Ysàs, representants del col·lectiu LGTBI de Sant Cugat
Luke Gómez i Gisela Ysàs, representants del col·lectiu LGTBI de Sant Cugat | Sergi Baixas
29 de juny del 2022

"No és absurd que estigui dient que no vull que em peguin pel carrer?". El Col·lectiu LGTBI de Sant Cugat ha centrat el manifest d'enguany pel Dia de l'Orgull en la lluita contra les agressions lgtbifòbiques.

En un acte aquest dimarts al vespre a la plaça de l'Om, prop d'un centenar de persones han aplaudit el discurs dels representants de l'assemblea local, Luke Gómez i Gisela Ysàs, a la crida a la responsabilitat social en la defensa de les minories discriminades per la seva condició sexual.

I és que durant la primera meitat del 2022 a Espanya s'han registrat fins a 107 atacs lgtbifòbics -és a dir, tan sols es comptabilitzen les que s'han denunciat-, el que suposa un 34% més respecte a l'any passat. "És cert i esgarrifós", han apuntat mentre llegien alguns dels casos més sonats arreu de l'Estat, inclosa l'agressió homofòbica a Sant Cugat mateix farà justament un any.

"Gràcies als nostres actes podem protegir o desprotegir a les persones com nosaltres". En aquesta línia, han reivindicat fer de Sant Cugat un "lloc segur" i que la Festa Major sigui un temps per "reunir-nos i sentir-nos orgulloses" sense tenir por a patir cap agressió.