Sant Cugat commemora el Dia de l'Orgull LGBTIQ+

L'Ajuntament ha col·locat la bandera LGBTIQ+ a la plaça de la Vila per reivindicar els drets del col·lectiu

Imatge de la bandera que oneja de la plaça de la Vila de Sant Cugat
Imatge de la bandera que oneja de la plaça de la Vila de Sant Cugat | TW
NacióSantCugat
28 de juny del 2022

Sant Cugat commemora aquest dimarts, 28 de juny, el Dia de l'Orgull LGBTIQ+ sota el lema "Som Orgull, Som diversxs". Per aquest motiu, l'Ajuntament ha hissat una bandera a la plaça de la Vila per visibilitzar i reivindicar els drets del col·lectiu i denunciar la discriminació que pateix. 

A més a més, enguany la bandera incorpora nous colors per esdevenir més inclusiva. Així doncs, més enllà de les sis bandes de l'Arc de Sant Martí, s'afegeix un triangle lateral amb el blanc, rosa i blau cel de les persones trans, el marró per les minories racials de la comunitat i el negre pels lluitadors del VIH. A més, el triangle groc amb el cercle representa a les persones intersexuals. 

Cal recordar que aquesta nit, a les 21.30 h, es llegirà el manifest del Dia de l'Orgull a la plaça de l'Om i se celebrarà un concert amb el grup Ketekalles.

A Valldoreix també han fet onejar la bandera a la rotonda del davant de l'EMD per reivindicar un "amor lliure, plural, divers i inclusiu i condemnant les discriminacions per orientació sexual i les agressions LFTBI-fòbiques".