Successos

El Sindicat de Llogateres assenyala els responsables del desnonament al carrer Indústria

Propietaris, mossos, jutges i governs sota el punt de mira dels activistes per un "brutal" operatiu policial

per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 23 de juny de 2022 a les 17:28 |
Les imatges del desnonament del carrer Indústria | Sergi Baixas
"Avui estem aquí per denunciar la violència que suposa que et rebentin la porta a cops per deixar-te al carrer i per assenyalar els responsables d'aquesta barbàrie". Aquest migdia, el Sindicat de Llogateres de Sant Cugat s'ha personat fins al bloc de pisos del carrer Indústria on, fins fa dos dies, vivien les llogateres Castellví des de feia més de 20 anys.


Ha estat un acte de protesta i rebuig contra un nou desnonament que, segons afirmen, va tornar a ser protagonitzada per diverses "irregularitats policials i judicials". En aquesta línia, han denunciat la "brutal" actuació dels Mossos d'Esquadra -i amb el suport dels ARRO- amb una "violència desmesurada".
  Tot plegat, amb una execució que va donar el tret de sortida abans de l'arribada de la comitiva judicial, negant l'opció d'establir una negociació d'última hora a una família en risc de vulnerabilitat i expulsant la premsa del lloc dels fets. "Càrregues amb més d'una desena d'informes mèdics de lesions, fins a amenaces i humiliacions amb somriures burletes de qui gaudeix fent la feina que fa", han afirmat les activistes.

En aquest sentit, el punt de mira també l'han ubicat sobre la propietat qui, asseguren, sempre ha tancat la porta a qualsevol intent de negociació. "Carlos i Robert Navarro Llunell, gent rica que, abans de complir la llei, prefereixen desnonar una mare i la seva filla i pagar una multa per poder seguir especulant i gaudint dels seus privilegis amb total impunitat", ha llegit una de les portaveus del Sindicat. Una crítica pública que també han estès a JxSTC com a "còmplices" per tenir a un dels germans en qüestió formant part de la llista electoral. 


Tanmateix, la protesta també ha anat dirigida als Jutjats de Rubí per "vulnerar els drets de les famílies" i al Govern de la Generalitat de Catalunya (Junts i ERC) per no complir amb la promesa d'aturar els desnonaments. Un darrer clam que aquest mateix matí també s'ha fet des de la CUP. 


"Estem fartes de tanta violència institucional", han resumit des del Sindicat de Llogateres davant una "repressió que no s'atura". "Si es pensen que a base de multes i cops de porra ens aturaran, estan molt equivocats", han sentenciat. "Perquè no podem fer altra cosa que defensar la vida i les cases de la nostra gent. A cada intent de desnonament ens hi trobareu de cara i us tornarem tots els cops", han rematat apel·lant a la defensa dels drets bàsics
 

Les llogateres Castellví, desnonades aquest dimarts Foto: Sergi Baixas


Pel que fa a les lesions, valoraran si pròximament presentaran una denúncia i, en cas que les identificacions esdevinguin multes, avisen que les recorreran de manera col·lectiva i conjunta, amb el suport de l'equip jurídic d'Alerta Solidària.  

 

Participació