La farmacèutica Uriach trasllada la seu a Sant Cugat

La companyia catalana acaba d'adquirir la companyia romanesa Medimow amb l'objectiu de consolidar-se a Europa

Oriol Segarra, CEO de la farmacèutica Uriach
Oriol Segarra, CEO de la farmacèutica Uriach | ACN
Redacció
23 de juny del 2022

Uriach ha anunciat que aquest mes de setembre traslladarà la seva seu de Palau-solità i Plegamans a Sant Cugat. La farmacèutica catalana ha informat d'aquest moviment en una trobada on també ha desvetllat la recent compra de la companyia romanesa Medimow, especialitzada en complements alimentaris i encarregada de la distribució dels productes de la firma catalana al país. 

La farmacèutica, que va vendre el 2021 el seu negoci industrial i de genèrics, no ha especificat l'import de l'operació, però ha apuntat que el seu nivell d'endeutament encara li permetrà fer més operacions, i de major volum, durant els pròxims anys. Segons ha detallat el CEO de la firma, Oriol Segarra, la facturació va créixer un 42% el 2021 i la companyia preveu doblar-la fins a arribar als 500 milions de cara al 2025.

A dia d'avui, Medimow facturava prop de 2 milions d'euros anuals, però des d'Uriach preveuen que tingui un creixement ràpid amb l'arribada de nous productes de la gamma. I és que la farmacèutica assegura que es troba en una "fase de creixement accelerat" centrat en la seva línia de negoci de productes i "complements naturals" després de 9 anys consecutius amb una facturació a l'alça fins a superar els 235 milions d'euros anuals.

L'empresa atribueix part d'aquest creixement a l'impacte d'operacions com l'adquisició de Sidroga l'any passat. Aquesta firma establerta a Alemanya, Suïssa i Àustria es dedica, entre d'altres, als tes medicinals i als productes naturals relacions amb la salut. De cara als pròxims anys, Uriach aposta per consolidar-se a Europa i, més a llarg termini, apostar per altres mercats avui secundaris, com Àsia o Amèrica Llatina.

Per fer-ho, la direcció d'Uriach estudia noves compres, però descarta sortir a borsa. "La idea dels accionistes i de la família Uriach és continuar sent una empresa independent, autònoma, de manera que no hi ha plans ni a curt ni a mitjà termini de sortides a borsa o de deixar entrar externs a l'accionariat", ha assegurat Segarra abans de reconèixer que per fer adquisicions "d'una certa mida" s'hauria de trobar mecanismes de finançament. Tanmateix, ha ressaltat que la firma té avui "molt de coixí" per fer més compres.