El Sindicat de Llogateres carrega contra l'«abús i assetjament» de la immobiliària Novafinca

L'entitat denuncia desenes d'afectats que es veuen "abocats a la por i a la inseguretat"

El Sindicat de Llogateres fent acte de presència a l'Audiència Pública
El Sindicat de Llogateres fent acte de presència a l'Audiència Pública | Sergi Baixas
20 de juny del 2022

El Sindicat de Llogateres ha denunciat durant l'Audiència Pública del ple de juny desenes de casos de males praxis per part de la immobiliària santcugatenca Novafinca. "Ja fa temps que detectem pràctiques il·legals, d'abús i assetjament immobiliari de la companyia, a més d'un tracte inhumà que humilia les llogateres sense cap mena d'escrúpols". 

Des de l'entitat, asseguren que els afectats es "veuen abocats a la por i a la inseguretat de no saber si podrem renovar els nostres lloguers, ja que estan rescindint contractes sense cap mena d'explicació, obligant a acceptar clàusules abusives, incrementant il·legalment el preu de les fiances, apujant despeses de comunitat sense justificacions o disparant els lloguers amb augments de més del 30% del preu anterior".

Per tot plegat, el Sindicat ha reclamat l'empara de l'Ajuntament per "defensar el bé comú" i garantir la convivència i la confiança entre els ciutadans. Una torxa que tots els partits polítics del ple han agafat amb la voluntat expressa d'esclarir els fets denunciats. 

Des del govern tripartit (ERC-PSC-CUP) han empatitzat amb els afectats i han obert la porta a impulsar una reunió de treball per abordar de forma coordinada la situació i apuntant al servei d'assessorament jurídic de l'Oficina d'Habitatge de Sant Cugat. Des de JxSTC i Cs, també han emplaçat el Sindicat a trobar-se i estudiar vies per una futura mediació. 

Aquests són alguns dels testimonis anònims d'alguns dels afectats per Novafinca:

"Després de 15 anys vivint-hi, ara em volen apujar un 40% el lloguer sense donar-me cap explicació. Diuen que si no l’accepto, ja me’n puc anar"

"A nosaltres ens han estat cobrant un IPC mal calculat durant més de 7 anys, però no volen rectificar ni retornar-nos els diners".

"Em van fer pagar unes despeses de contracte que són il·legals i no volen tornar-me els diners."

"Tot i signar un nou contracte durant la vigència de la llei de regulació de lloguers, em van incrementar en 300€ el lloguer."

“Els edificis presenten mancances evidents de manteniment, les canonades estan permanentment obturades, els panys trencats, i hi ha més de 100 calderes que no compleixen amb la normativa vigent”

“Novafinca ens obliga a assumir els desperfectes del pis i si no ho fem ens amenaça en no renovar-nos el contracte”

“No fan cap mena de manteniment als seus edificis, però, en canvi, sí que apugen els preus de la comunitat”

“Ningú sap exactament quines despeses està pagant”