Unitat independentista en la denúncia del «Catalangate»

La moció, treballada des del ClxR, condemna l'espionatge polític i n'exigeix l'assumpció de responsabilitats

Imatge de la sessió plenària del mes de juny de Sant Cugat
Imatge de la sessió plenària del mes de juny de Sant Cugat | Aj. de Sant Cugat
20 de juny del 2022
Actualitzat a les 19:23h
Unitat independentista al ple de juny de l'Ajuntament de Sant Cugat per la denúncia del "Catalangate". La moció, treballada des del Consell Local per la República (CLxR), ha rebut el suport de JxSTC, ERC i la CUP. El president de l'entitat sobiranista, Xavier Palet, s'ha mostrat satisfet del resultat.

Així doncs, el consistori santcugatenc condemna l'espionatge polític contra la dissidència política i el moviment independentista com una flagrant vulneració de drets humans; manifesta el suport i solidaritat a tots els afectats; i exigeix al govern de l'Estat espanyol que investigui amb "màxima celeritat i transparència" els fets il·legals i que se n'assumeixin responsabilitats, entre d'altres.

Per la seva banda, el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha criticat la presentació d'una moció "desfasada" per "estirar un xiclet que s'està a punt de trencar". No obstant això, ha qualificat d'"intolerable" qualsevol acte d'"espionatge il·lícit" i crida a portar els fets als jutjats, "no en mocions i a la premsa". "No existeixen els espionatges massius", ha sentenciat malgrat els retrets de diversos membres del CLxR presents a la sala de plens.

Tot i això, els socialistes han votat a favor de l'atès 5 pel qual es reafirma el "compromís democràtic en la defensa dels drets i llibertats de la ciutadania i en el respecte dels tractats i convenis internacionals per a la protecció dels Drets Humans i els Drets Civils i Polítics". 

Des de Cs també han anunciat el seu vot en contra per no haver de compartir el sentit de vot amb unes formacions que rebutgen l'espionatge polític "segons qui l'exerceixi". Així ho ha exposat el regidor Sergio Blázquez, recordant el bloqueig sobiranista al Parlament en l'obertura d'una comissió d'investigació per esclarir el presumpte espionatge a polítics i periodistes per part d'un comandament dels Mossos d'Esquadra i assegurant que "el major robatori de dades sofert a Catalunya va ser per preparar el referèndum il·legal de l'1 d'Octubre". 

Moció CatalanGate Sant Cugat by Sergi Baixas on Scribd