La fiscalia demana presó permanent revisable per l'assassí en sèrie de sensesostres localitzat a Sant Cugat

L'acusat, detingut en una caravana ubicada a Sant Cugat, va matar fins a tres persones indigents durant l'abril del 2020

Imatge de la caravana, aparcada a les Planes, on va ser detingut l'assassí
Imatge de la caravana, aparcada a les Planes, on va ser detingut l'assassí | Cugat Mèdia
NacióDigital
20 de juny del 2022
Actualitzat a les 20:27h

La fiscalia demana presó permanent revisable per l'assassí en sèrie de sensesotres a Barcelona. Segons ha avançat l'ACN, l'home, que tenia problemes de drogoadicció i vivia en una caravana a Sant Cugat (Les Planes), està acusat d'haver matat tres indigents durant el mes d'abril de 2020, coincidint amb el confinament domiciliari per la Covid-19. L'agressor, a principis de l'any passat, també va intentar fugir de la presó.

Segons el ministeri públic, l'inculpat de 35 anys va colpejar amb objectes contundents el crani de fins a tres individus amb "violència desmesurada i gratuïta" que dormien al carrer en tres dies diferents i en tres punts diferents de l'Eixample Esquerre de la capital catalana. Els crims mortals van tenir lloc a l'entorn de l'Auditori de Barcelona, al carrer Casp amb Pau Claris, i al carrer Rosselló amb Sardenya.

El fiscal recorda que les tres víctimes que dormien al carrer eren vulnerables i que no van poder demanar ajuda perquè no hi havia quasi ningú a la via pública a causa dels primers dies del confinament prescriptiu. Segons els forenses, el detingut patia un trastorn de la personalitat no especificat i trastorns greus per consum d'estimulants, marihuana i alcohol que li afectaven de forma lleu les seves capacitats cognitives i volitives. 

Per tot plegat, la fiscalia l'acusa de tres delictes d'assassinat amb traïdoria i les atenuants de drogoaddicció i ingesta d'alcohol. Per a cada crim, li demana presó permanent revisable o 25 anys de presó, més deu anys de llibertat vigilada. A més, li reclama 410.000 euros d'indemnització per als familiars d'una de les víctimes.

El judici, que tindrà lloc a l'Audiència de Barcelona, encara no té data.