Oriol Sánchez, el nou regidor de la CUP que assumirà la cartera de Joventut i Participació

El nomenament del cupaire respon al relleu "natural" del partit després de la marxa de la tinenta d'alcaldia Núria Gibert

Oriol Sánchez, el nou fitxatge de la CUP per a les àrees de Joventut i Participació
Oriol Sánchez, el nou fitxatge de la CUP per a les àrees de Joventut i Participació | CUP Sant Cugat
17 de juny del 2022
Actualitzat a les 14:36h

Oriol Sánchez serà el futur regidor de les àrees de Joventut i Participació i Barris de l'Ajuntament de Sant Cugat. Un nomenament treballat des de feia mesos que respon a la reestructuració interna de la CUP davant la marxa de la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància, Núria Gibert. Una renúncia de la regidora que, insisteixen, respon a un "relleu natural" en l'àmbit de la política institucional amb l'objectiu de "socialitzar el coneixement pel bé de la transformació social". 

En una roda de premsa al consistori, Marco Simarro ha agraït a la seva companya la tasca feta durant aquests anys i ha instat a continuar fent feina des del govern local (ERC-PSC-CUP) fins a l'últim dia del mandat. I és que el santcugatenc puja esglaons i absorbeix el conjunt de carteres que fins ara ostentava Gibert, esdevenint també el portaveu de la formació local mentre relega les seves anteriors àrees al nou rostre cupaire. 
 

Oriol Sánchez, el nou fitxatge de la CUP Sant Cugat amb els seus companys de partit Foto: Sergi Baixas


"En Marco em deixa un bon escenari per continuar treballant", ha exposat Sánchez amb la voluntat de mantenir una línia continuista que, ha afirmat, està donant bons resultats. En aquest sentit, ha reivindicat la necessitat de continuar donant pes a les àrees de Joventut, Participació i Barris per tal de "corregir un greuge històric de menysteniment o, en tot cas, poca priorització". En aquesta línia, ha brandat el desplegament del programa del Pla Local de Joventut, el reforç dels Pressupostos Participatius i la convocatòria d'una futura Assemblea Ciutadana abans d'acabar el mandat. 

Qui és Oriol Sánchez?

Sociòleg i analista de dades, Sánchez (Vilanova i la Geltrú, 1985) va aterrar a Sant Cugat l'any 2012. Des de jove ja s'havia involucrat en diversos moviments estudiantils i socials del país i aviat va acabar afiliant-se a les Candidatures d'Unitat Popular (CUP). A les eleccions municipals del 2019, el seu nom apareixia en la vuitena posició en la llista electoral local de la CUP. També ha participat en espais de la ciutat com el Quinto, la Festa Major Alternativa o Cal Temerari.

La seva successió s'ha cuinat des de fa temps i ha estat aprovada per l'assemblea local del partit. L'objectiu era treballar aquest relleu amb "rigor i temps" perquè "no penalitzés" les polítiques que s'estan promovent des del govern i ja arribar amb bagatge i coneixements. El seu nomenament tindrà lloc durant el pròxim ple ordinari de juliol amb la posterior reestructuració del cartipàs per part de l'alcaldessa Mireia Ingla per efectuar la nova delegació de competències.